- Berichten
- 69
Nog steeds in Noord-Spanje en Smokey Joe is ondertussen goed gebruikt. Een gerechtje dat er voor mij uit sprong. Pinchos met Pimientos de Padron. En dan vooral de Pimientos (de pinchos komen gewoon uit de supermarkt, het is toch vakantie he).
Waarschijnlijk kennen de meeste Pimientos de Padron wel. Een soort kleine groene Spaanse puntpaprika's. Het is een bekend tapas gerecht in Spanje. Ik had ze ook al vaak gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Volgens mij worden ze in Spanje vaak gefrituurd. Ik heb ze nu dus op de BBQ gemaakt. Super simpel, heel snel klaar en een heerlijk bijgerecht.
Het is een kwestie van kort grillen aan alle kanten. De pimientos krijgen een mooi kleurtje en verschrompelen een beetje. Vervolgens gaan ze in een pan of schaal en besprenkelen met olijfolie en grof zeezout. Veel makkelijker kan het niet.
Vervolgens de varkensvlees pinchos gegrild. Wat stokbrood er bij en de Spaanse lunch was weer geregeld.
Waarschijnlijk kennen de meeste Pimientos de Padron wel. Een soort kleine groene Spaanse puntpaprika's. Het is een bekend tapas gerecht in Spanje. Ik had ze ook al vaak gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Volgens mij worden ze in Spanje vaak gefrituurd. Ik heb ze nu dus op de BBQ gemaakt. Super simpel, heel snel klaar en een heerlijk bijgerecht.
Het is een kwestie van kort grillen aan alle kanten. De pimientos krijgen een mooi kleurtje en verschrompelen een beetje. Vervolgens gaan ze in een pan of schaal en besprenkelen met olijfolie en grof zeezout. Veel makkelijker kan het niet.
Vervolgens de varkensvlees pinchos gegrild. Wat stokbrood er bij en de Spaanse lunch was weer geregeld.