- Berichten
- 80
Beste bbq’ers
nadat is jaren geleden op slinkse wijze het recept bij mijn portugese schoonmoeder had ontfutseld, maak ik met enige regelmaat de pastéis de nata (of bij sommige beter bekend als de pastéis de belém). Dit heb ik eigenlijk altijd in de oven gedaan en vandaag besloten mijn vrouw en ik dat het ons leuk leek om dit in de kamado te doen! Het proces voorafgaand aan het daadwerkelijke bakken wijkt natuurlijk helemaal niet af. De vulling maken en het vullen van de bakjes is hetzelfde als bij bereiding in de oven. De barbecue heb ik voor het afbakken opgestookt naar 230 graden indirect. Vervolgens was het een kwestie van uitproberen. Uiteindelijk hebben de pastéis 20 à 25 min afgebakken in de kamado en daarna hebben ze 10 min afgekoeld.
Bom apetite!
nadat is jaren geleden op slinkse wijze het recept bij mijn portugese schoonmoeder had ontfutseld, maak ik met enige regelmaat de pastéis de nata (of bij sommige beter bekend als de pastéis de belém). Dit heb ik eigenlijk altijd in de oven gedaan en vandaag besloten mijn vrouw en ik dat het ons leuk leek om dit in de kamado te doen! Het proces voorafgaand aan het daadwerkelijke bakken wijkt natuurlijk helemaal niet af. De vulling maken en het vullen van de bakjes is hetzelfde als bij bereiding in de oven. De barbecue heb ik voor het afbakken opgestookt naar 230 graden indirect. Vervolgens was het een kwestie van uitproberen. Uiteindelijk hebben de pastéis 20 à 25 min afgebakken in de kamado en daarna hebben ze 10 min afgekoeld.
Bom apetite!