- Berichten
- 282
Gisteren heb ik voor het eerst Tri-Tip gemaakt.
Bij Beef & Steak een mooie Tri-Tip besteld van rond de 1,2 kilo.
Deze heb ik zo goed mogelijk ontdaan van alle vliezen en overtollig vet aan de onderkant. Een klusje waarin ik nog wel wat oefening kan gebruiken, maar wat gelukkig wel steeds beter gaar.
Ruim van te voren heb ik de fatcap ingesneden en ruim voorzien van grof zeezout. De overige zijden heb ik voorzien van de Beefalicious rub van Smokey Goodness. Een rub met een hintje koffie erin.
Voor de bereiding heb ik gekozen voor de reverse sear methode.
De Q heb ik opgestookt naar zo'n 110 graden en een blokje kersenhout toegevoegd als rookhout. Voor het plaatsen van het vlees heb ik het overtollige zout van de fatcap geklopt.
Het vlees heb ik laten garen tot een kerntemperatuur van 48 graden. Tijdens het rusten de Q opgestookt en boven direct vuur de Tri-Tip nog een lekker korstje meegegeven.
Het vlees was heerlijk sappig en bijzonder smakelijk. Alleen bij het dunne gedeelte op sommige plekken iets te zout. Volgende keer dus iets minder rub op het dunnere uiteinde, of wellicht zelfs zonder Rub en alleen zeezout op de fatcap.
Hieronder de foto's.
Bij Beef & Steak een mooie Tri-Tip besteld van rond de 1,2 kilo.
Deze heb ik zo goed mogelijk ontdaan van alle vliezen en overtollig vet aan de onderkant. Een klusje waarin ik nog wel wat oefening kan gebruiken, maar wat gelukkig wel steeds beter gaar.
Ruim van te voren heb ik de fatcap ingesneden en ruim voorzien van grof zeezout. De overige zijden heb ik voorzien van de Beefalicious rub van Smokey Goodness. Een rub met een hintje koffie erin.
Voor de bereiding heb ik gekozen voor de reverse sear methode.
De Q heb ik opgestookt naar zo'n 110 graden en een blokje kersenhout toegevoegd als rookhout. Voor het plaatsen van het vlees heb ik het overtollige zout van de fatcap geklopt.
Het vlees heb ik laten garen tot een kerntemperatuur van 48 graden. Tijdens het rusten de Q opgestookt en boven direct vuur de Tri-Tip nog een lekker korstje meegegeven.
Het vlees was heerlijk sappig en bijzonder smakelijk. Alleen bij het dunne gedeelte op sommige plekken iets te zout. Volgende keer dus iets minder rub op het dunnere uiteinde, of wellicht zelfs zonder Rub en alleen zeezout op de fatcap.
Hieronder de foto's.