- Berichten
- 2.982
Voor de verjaardag van de vrouw een appeltaart gemaakt volgens recept van @Ewald.
Appeltaartmix van de Jumbo, de rozijnen een dagje geweld in rum en een van de laatste goudreinetten uitgekozen voor de vulling.
Deeg volgens verpakking . Na het bekleden de bodem gevuld met verkruimelde bastogne koeken.
Hierna de vulling gemaakt, waarbij ik de appels in kleine blokjes heb gesneden en de suiker heb vervangen door basterdsuiker.
Ondertussen de kamado op temperatuur gebracht. Alleen had ik tijdens het bakken problemen met de temperatuur. De fire up houtskool schommelde erg tussen de 150 en 220 graden. Ik bleef continu bijstellen.
Achteraf bedenk ik me dat sinds ik de kamado heb (april 2019) ik nauwelijks meer fire up gebruik en hier telkens problemen mee heb. Met Quebrancha heb ik dit nooit.
Derhalve... Na ruim 2,5 uur was de taart klaar. Nog een verse vanillesaus gemaakt, en mijn broer gebeld (@Bram je was niet bereikbaar
).
Het resultaat... Een heerlijke appeltaart die goed in de smaak viel.
Volgende keer een kleinere vorm, zodat ik iets meer deeg heb voor de bovenkant.
Geeft de kamado een meerwaarde? Nee absoluut niet, maar is wel veel leuker

Hieronder de foto's
Appeltaartmix van de Jumbo, de rozijnen een dagje geweld in rum en een van de laatste goudreinetten uitgekozen voor de vulling.
Deeg volgens verpakking . Na het bekleden de bodem gevuld met verkruimelde bastogne koeken.
Hierna de vulling gemaakt, waarbij ik de appels in kleine blokjes heb gesneden en de suiker heb vervangen door basterdsuiker.
Ondertussen de kamado op temperatuur gebracht. Alleen had ik tijdens het bakken problemen met de temperatuur. De fire up houtskool schommelde erg tussen de 150 en 220 graden. Ik bleef continu bijstellen.
Achteraf bedenk ik me dat sinds ik de kamado heb (april 2019) ik nauwelijks meer fire up gebruik en hier telkens problemen mee heb. Met Quebrancha heb ik dit nooit.
Derhalve... Na ruim 2,5 uur was de taart klaar. Nog een verse vanillesaus gemaakt, en mijn broer gebeld (@Bram je was niet bereikbaar

Het resultaat... Een heerlijke appeltaart die goed in de smaak viel.
Volgende keer een kleinere vorm, zodat ik iets meer deeg heb voor de bovenkant.
Geeft de kamado een meerwaarde? Nee absoluut niet, maar is wel veel leuker


Hieronder de foto's



