Afgelopen zaterdag was het tijd om voor de eerste keer flat ribs te maken! Na het trimmen van het vlees was het tijd om het in een rub te zetten.
In plaats van zwarte peper (had ik helaas niet in huis) eens vier-seizoenen peper gebruikt. Dit samen met wat zout, knoflookpoeder en paprikapoeder zorgde voor een mooie mix!
Na zo'n 4,5 uur op de BBQ was het tijd om het vlees in te pakken en de kernthermometer te plaatsen.
Het vlees daarna door laten garen tot een kerntemperatuur van zo'n 92 graden. Kwartiertje uit laten dampen en daarna een klein uur laten rusten.
Het resultaat mocht er zijn! De botten kon ik zo uit het vlees trekken en hierna kon ik het vlees mooi in plakjes aansnijden.
Prachtige, subtiele rookring en een heerlijk mals stuk vlees!
In plaats van zwarte peper (had ik helaas niet in huis) eens vier-seizoenen peper gebruikt. Dit samen met wat zout, knoflookpoeder en paprikapoeder zorgde voor een mooie mix!
Na zo'n 4,5 uur op de BBQ was het tijd om het vlees in te pakken en de kernthermometer te plaatsen.
Het vlees daarna door laten garen tot een kerntemperatuur van zo'n 92 graden. Kwartiertje uit laten dampen en daarna een klein uur laten rusten.
Het resultaat mocht er zijn! De botten kon ik zo uit het vlees trekken en hierna kon ik het vlees mooi in plakjes aansnijden.
Prachtige, subtiele rookring en een heerlijk mals stuk vlees!