- Berichten
- 349
Redelijk weer, de kamado joe junior uit de wind opgesteld en gaan! Er zat nog een beetje Aziatische eucalyptus in de vuurkorf en dat heb ik aangevuld met wat marabu. Omdat de wind lichtere soorten houtskool flink kan aanwakkeren , leek me dit een goede keuze. Eerst de ratatouille een tijdlang gegaard op 120 graden.
Daarna de ratatouille verplaatst naar de oven (sorry) om warm te blijven en na te garen. De côte de boeuf mocht bij 110 graden een kerntemperatuur van 45 graden bereiken. Ik kocht dit bescheiden stukje vlees afgelopen weekend bij de Hanos, nadat ik mijn pas had ontvangen via lidmaatschap van de WBQA.
Ik hield de junior goed op temperatuur en nadat de gewenste kerntemperatuur bereikt was, mocht het vlees even rusten.
De marabu kooltjes deden er even over om heet te worden maar toen het zover was kon ik het vlees nagrillen rond de 230 graden voor een mooi korstje.
Uiteindelijk was het complete gerecht een groot succes en hebben we met zijn beiden genoten van het mooie vlees en de langzaam gegaarde ratatouille. Uiteraard kon een mooi glas Bordeaux niet ontbreken.
Groeten van Robert
Daarna de ratatouille verplaatst naar de oven (sorry) om warm te blijven en na te garen. De côte de boeuf mocht bij 110 graden een kerntemperatuur van 45 graden bereiken. Ik kocht dit bescheiden stukje vlees afgelopen weekend bij de Hanos, nadat ik mijn pas had ontvangen via lidmaatschap van de WBQA.
Ik hield de junior goed op temperatuur en nadat de gewenste kerntemperatuur bereikt was, mocht het vlees even rusten.
De marabu kooltjes deden er even over om heet te worden maar toen het zover was kon ik het vlees nagrillen rond de 230 graden voor een mooi korstje.
Uiteindelijk was het complete gerecht een groot succes en hebben we met zijn beiden genoten van het mooie vlees en de langzaam gegaarde ratatouille. Uiteraard kon een mooi glas Bordeaux niet ontbreken.
Groeten van Robert