- Berichten
- 5.107
Ik heb me voor de fotowedstrijd laten inspireren door de echte street food tentjes zoals deze in Azië overal te vinden zijn.
De opdracht was "back on the street food". Na de corona lock down, komen ook de lokale inwoners weer naar het eet marktjes.
Ik heb me altijd verbaasd hoe het hier werkt. Je gaat zitten en uit de diverse stalletjes komen gerechten en bier in jugs.
Voor mijn bijdrage heb ik een variatie gemaakt op kip bang bang, zoals geserveerd in Port Kelang. Dit gerecht kent in de far east vele variaties.
de basis van Kip bang bang is gekookte kipfilet die vaak voor het opdienen gebakken of gefrituurd wordt.
De kipfilet wordt tezamen met satésaus opgediend op een bedje van komkommer, taugé, ui en kruiden. Vaak wordt koude rijst of longton bijgevoegd.
De kip voorbereiding:
- Kipfilets in bouillon en kruiden gezet. Knoflook, gember, djintan, sereh en djahe.
- Op de Q gaar gekookt.
Twintig minuutjes op de W57, dome temperatuur 200C.
Mooi tijd om de saté saus voor te bereiden.
Ik heb deze keer een kant en klare gepakt die ik zelf verder heb gekruid. Tevens wat sambal en ketjap manis toegevoegd.
In de tussentijd de groenten gesneden. Komkommer, taugé, ui, bosui, knoflook, groene peper, gember.
Alles in de skillet gebakken.
Ondertussen de gare kipfilet in plankjes gesneden.
Ik heb ervoor gekozen om deze droog te bakken. Aangezien de filet al goed gaar was, deze niet meer te lang gebakken.
Het geheel wordt op een plateau opgemaakt. Tevens heb ik twee koude bolletjes gekruide pandan rijst mee geserveerd.
Aangezien het in mijn tijd in de tropen altijd heet was, heb ik er maar een biertje bij geserveerd.
Bedankt voor de aandacht.
De opdracht was "back on the street food". Na de corona lock down, komen ook de lokale inwoners weer naar het eet marktjes.
Ik heb me altijd verbaasd hoe het hier werkt. Je gaat zitten en uit de diverse stalletjes komen gerechten en bier in jugs.
Voor mijn bijdrage heb ik een variatie gemaakt op kip bang bang, zoals geserveerd in Port Kelang. Dit gerecht kent in de far east vele variaties.
de basis van Kip bang bang is gekookte kipfilet die vaak voor het opdienen gebakken of gefrituurd wordt.
De kipfilet wordt tezamen met satésaus opgediend op een bedje van komkommer, taugé, ui en kruiden. Vaak wordt koude rijst of longton bijgevoegd.
De kip voorbereiding:
- Kipfilets in bouillon en kruiden gezet. Knoflook, gember, djintan, sereh en djahe.
- Op de Q gaar gekookt.
Twintig minuutjes op de W57, dome temperatuur 200C.
Mooi tijd om de saté saus voor te bereiden.
Ik heb deze keer een kant en klare gepakt die ik zelf verder heb gekruid. Tevens wat sambal en ketjap manis toegevoegd.
In de tussentijd de groenten gesneden. Komkommer, taugé, ui, bosui, knoflook, groene peper, gember.
Alles in de skillet gebakken.
Ondertussen de gare kipfilet in plankjes gesneden.
Ik heb ervoor gekozen om deze droog te bakken. Aangezien de filet al goed gaar was, deze niet meer te lang gebakken.
Het geheel wordt op een plateau opgemaakt. Tevens heb ik twee koude bolletjes gekruide pandan rijst mee geserveerd.
Aangezien het in mijn tijd in de tropen altijd heet was, heb ik er maar een biertje bij geserveerd.
Bedankt voor de aandacht.