- Berichten
- 2.982
Deze maand niet al te veel tijd voor de fotowedstrijd, vanwege het op de wereld helpen van een jonge bbq'r in spe
.
Maar uiteindelijk moet er toch gegeten worden en het thema sprak mij erg aan.
Voor heeft streetfood iets puurs, iets rauws, maar zoals de onderwerpgever al aan gaf, het kan werkelijk alles zijn.
Dit recept had ik eigenlijk voor het Mexicaanse thema bedacht, derhalve dat ik toen niet tijdig een stuk Skirt wist te regelen.
Om alvast het eindresultaat te verklappen, het was absoluut fantastisch, voor herhaling vatbaar en zeker een van de lekkerste stukken vlees van de laatste tijd.
Sterker nog, ik heb al een nieuw stuk besteld wat mijn broer bij zijn slager gaat regelen
.
Allereerst de recepten.
Voor de skirt en korianderroom: https://meatwave.com/recipes/grilled-chili-spiced-skirt-steak-tacos-with-cilantro-cream-recipe
Als bijgerecht Mexicaanse rijst van dezelfde site. Eigenlijk een perfect gerecht voor in de DO, maar door tijdgebrek voor de oven gekozen en zal er daarom geen aandacht aan besteden. De smaak was wel echt geweldig.... Ook een blijver.:https://meatwave.com/recipes/grilled-skirt-steak-fajitas-with-mexican-rice-reipce
En dan de skirt.
Mijn broer had een mooi stuk geregeld bij de lokale slager. Lijkt veel op bavette, maar grover van structuur.
Alle kruiden gemixt. De hoeveelheid peper iets aangepast, anders was ik bang dat het te heet werd.
Alles in de ziplocker en volgens recept een uur laten marineren op kamertemperatuur.
Ondertussen de korianderroom gemaakt, de rijst in de oven en de Q naar standje heel heet gebracht.
De Q bij 300 graden iets geknepen, want voor je het weet schiet hij door naar 450 of hoger, wat ik teveel van het goede vind.
Tijd om kort te grillen. 2.30 per kant, daarna no eens 1 minuut per kant voor de strepen. Die had ik alleen weg mogen laten, was het nog iets roder gebleven.
Ook nog wat extra groen (rood) er bij.
Wat geeft dat gietijzer toch een prachtige grillstrepen. Werkt echt super.
Nog even laten rusten en ondertussen de rijst afwerken, wat extra mais bakken, tomaten in blokjes sneden en voila.
Voor het vrouwtje had ik varkenshaas gemarineerd, lust bijna niks ander (damn, moet ik dat alweer alleen eten
).
Zoals ik al begon, werkelijk fantastisch gerecht. Wat een smaak zat er aan die skirt en mooie structuur. Ook de op de vaekenshaas werkte de marinade erg goed. Zo goed dat ik hier eens wat meer mee ga doen.
Aanrader voor iedereen die fan is van Mexicaans eten of dit eens wil proberen.
Het beste compliment kreeg ik van de bazin: "het smaakt of het van een Mexicaans restaurant komt".
Bedankt voor het lezen

Maar uiteindelijk moet er toch gegeten worden en het thema sprak mij erg aan.
Voor heeft streetfood iets puurs, iets rauws, maar zoals de onderwerpgever al aan gaf, het kan werkelijk alles zijn.
Dit recept had ik eigenlijk voor het Mexicaanse thema bedacht, derhalve dat ik toen niet tijdig een stuk Skirt wist te regelen.
Om alvast het eindresultaat te verklappen, het was absoluut fantastisch, voor herhaling vatbaar en zeker een van de lekkerste stukken vlees van de laatste tijd.
Sterker nog, ik heb al een nieuw stuk besteld wat mijn broer bij zijn slager gaat regelen

Allereerst de recepten.
Voor de skirt en korianderroom: https://meatwave.com/recipes/grilled-chili-spiced-skirt-steak-tacos-with-cilantro-cream-recipe
Als bijgerecht Mexicaanse rijst van dezelfde site. Eigenlijk een perfect gerecht voor in de DO, maar door tijdgebrek voor de oven gekozen en zal er daarom geen aandacht aan besteden. De smaak was wel echt geweldig.... Ook een blijver.:https://meatwave.com/recipes/grilled-skirt-steak-fajitas-with-mexican-rice-reipce
En dan de skirt.
Mijn broer had een mooi stuk geregeld bij de lokale slager. Lijkt veel op bavette, maar grover van structuur.

Alle kruiden gemixt. De hoeveelheid peper iets aangepast, anders was ik bang dat het te heet werd.


Alles in de ziplocker en volgens recept een uur laten marineren op kamertemperatuur.
Ondertussen de korianderroom gemaakt, de rijst in de oven en de Q naar standje heel heet gebracht.


De Q bij 300 graden iets geknepen, want voor je het weet schiet hij door naar 450 of hoger, wat ik teveel van het goede vind.
Tijd om kort te grillen. 2.30 per kant, daarna no eens 1 minuut per kant voor de strepen. Die had ik alleen weg mogen laten, was het nog iets roder gebleven.

Ook nog wat extra groen (rood) er bij.

Wat geeft dat gietijzer toch een prachtige grillstrepen. Werkt echt super.


Nog even laten rusten en ondertussen de rijst afwerken, wat extra mais bakken, tomaten in blokjes sneden en voila.
Voor het vrouwtje had ik varkenshaas gemarineerd, lust bijna niks ander (damn, moet ik dat alweer alleen eten




Zoals ik al begon, werkelijk fantastisch gerecht. Wat een smaak zat er aan die skirt en mooie structuur. Ook de op de vaekenshaas werkte de marinade erg goed. Zo goed dat ik hier eens wat meer mee ga doen.
Aanrader voor iedereen die fan is van Mexicaans eten of dit eens wil proberen.
Het beste compliment kreeg ik van de bazin: "het smaakt of het van een Mexicaans restaurant komt".
Bedankt voor het lezen