- Berichten
- 133
Zoals volgens mij meerdere heb ik ook vandaag een kippetje op de Q gezet.
Vanmorgen op de markt een kippetje gehaald en vanmiddag in de rub gezet.
Ik had nog 1x een 0.0 blikje in de koelkast staan, maar dat kon ik hem toch niet aandoen.
Dus de HJ geopend, alleen ging dat mis...het openen lukte maar 1 slok eruit en opeens was hij leeg...nog maar eens proberen. Nu lukte het wel en zat er nog wat in het blikje.
De kip lekker in de rug gezet en laten intrekken.
Rond een uur of 16:00 het houtskool maar eens opgemaakt, er zat nog genoeg in voor deze sessie maar moet weer een zak gaan halen. Dammers beviel me goed!
Toen kon het kippetje lekker warm gaan worden.
Na ongeveer een uur werd de opgegeven temperatuur gehaald en kon hij er af.
Na wat rust en gedoe om dat blikje eruit te krijgen stond hij op tafel.
Dat was best lekker maar ik had toch nog op een paar plekken rond de huid wat roze stukken. Zou dat door de huid komen? Want verder was het wel gaar.
Het viel in goed smaak en met wat frietjes en salade ging het er wel in.
Ook nog 2 maiskolven bereidt met alleen wat boter en zeezout ingepakt in aluminiumfolie, dat was ook super zacht en lekker.
En als laatste nog de bananenboot aan laten meren.
Ik had er 3 gemaakt aangezien ik benieuwd was of iedereen het lekker zou vinden, maar samen met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom, zat dat wel goed.
Al met al een geslaagde maaltijd
Vanmorgen op de markt een kippetje gehaald en vanmiddag in de rub gezet.
Ik had nog 1x een 0.0 blikje in de koelkast staan, maar dat kon ik hem toch niet aandoen.
Dus de HJ geopend, alleen ging dat mis...het openen lukte maar 1 slok eruit en opeens was hij leeg...nog maar eens proberen. Nu lukte het wel en zat er nog wat in het blikje.
De kip lekker in de rug gezet en laten intrekken.
Rond een uur of 16:00 het houtskool maar eens opgemaakt, er zat nog genoeg in voor deze sessie maar moet weer een zak gaan halen. Dammers beviel me goed!
Toen kon het kippetje lekker warm gaan worden.
Na ongeveer een uur werd de opgegeven temperatuur gehaald en kon hij er af.
Na wat rust en gedoe om dat blikje eruit te krijgen stond hij op tafel.
Dat was best lekker maar ik had toch nog op een paar plekken rond de huid wat roze stukken. Zou dat door de huid komen? Want verder was het wel gaar.
Het viel in goed smaak en met wat frietjes en salade ging het er wel in.
Ook nog 2 maiskolven bereidt met alleen wat boter en zeezout ingepakt in aluminiumfolie, dat was ook super zacht en lekker.
En als laatste nog de bananenboot aan laten meren.
Ik had er 3 gemaakt aangezien ik benieuwd was of iedereen het lekker zou vinden, maar samen met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom, zat dat wel goed.
Al met al een geslaagde maaltijd

Laatst bewerkt: