- Berichten
- 142
Week 3 van mijn Kamado, dus ik vond het wel tijd voor de eerste keer Pulled Pork. Om mezelf meteen maar in het diepe te gooien heb ik het wedstrijd recept gebruikt van Noskos. Van de week een mooi stuk procureur bij de Makro gehaald, deze iets ingekort anders paste hij niet goed op de Q.
Gisteren de injectiemix gemaakt en voor het eerst in mijn leven een stuk vlees geïnjecteerd. Best een leuke ervaring. Mooi ook hoe je het vlees iets ziet opzwellen.
Daarna het vlees in de rub gezet. Hier heb ik de basis rub voor gebruikt, wederom van Noskos.
Nadat de rub was aangebracht hem verpakt in huishoudfolie e een nachtje in de koeling gelegd.
Ondertussen ook alvast BBQsaus gemaakt die nodig is voor de Glace, eindsaus en coleslaw (Sea Side Smokers Coleslaw). Ik heb gekozen voor een Dr Pepper BBQ saus.
Vanochtend was het dan zo ver en mocht ik de Q voor gaan bereiden. Om 9:31uur kon de pp op de Q. Temperatuur was in het begin super stabiel, maar na 1,5-2 uur begon deze toch wat te stijgen naar 132-134 graden, beetje een stressmomentje. Had hier ook wat meer moeite om hem onder controle te krijgen. Alles zo veel mogelijk dicht gezet zodat hij weer mooi op temperatuur kwam. Na 2,5 uur is de temperatuur 117 graden en lijkt het vooralsnog stabiel, vlees zit op 62 graden. Dit lijkt ook wel goed te gaan als ik het vergelijk met temperaturen in andere draadjes.
Na 5 uur, bij een temperatuur van 71 graden heb ik hem ingekwast met de glace. Wat ziet het er al lekker uit man. Begin nu toch echt wel trek te krijgen.. Maar we moeten nog geduld hebben de komende 3-4 uur.
Na bijna 7 uur is het vlees 75 graden. Nog heel even tot de timer gaat en dan mag ik hem gaan inpakken in de folie. Wat ziet dat vlees er al fantastisch lekker uit als ik het over mijn eigen bereiding mag zeggen.
En hij gaat de Q weer op.
Bij een temperatuur van 92 graden heb ik hem eraf gehaald. Met een prikker gevoeld en het voelde toch echt boterzacht. De PP heeft bijna 9,5 uur op de Q gelegen. Nu aan het uitstomen om hem vervolgens weer in te pakken en over een uur te mogen plukken
Helaas wel iets te onvoorzichtig geweest met het checken van de gaarheid waardoor en bijna geen vocht meer in het folie zat☹. Lesje voor de volgende keer, dure les maar wel weer iets geleerd.
Na nog een uur gerust te hebben kon ik met het plukken beginnen om vervolgens de eindsaus toe te voegen. Was toch een zwaarder klusje dan ik had gedacht.
En dan het echte eindresultaat.. Een belegd broodje met coleslaw en augurk:
Kon het niet laten nog een broodje te beleggen.
Thanks Noskos voor dit fantastisch lekkere recept!
Gisteren de injectiemix gemaakt en voor het eerst in mijn leven een stuk vlees geïnjecteerd. Best een leuke ervaring. Mooi ook hoe je het vlees iets ziet opzwellen.
Daarna het vlees in de rub gezet. Hier heb ik de basis rub voor gebruikt, wederom van Noskos.
Nadat de rub was aangebracht hem verpakt in huishoudfolie e een nachtje in de koeling gelegd.
Ondertussen ook alvast BBQsaus gemaakt die nodig is voor de Glace, eindsaus en coleslaw (Sea Side Smokers Coleslaw). Ik heb gekozen voor een Dr Pepper BBQ saus.
Vanochtend was het dan zo ver en mocht ik de Q voor gaan bereiden. Om 9:31uur kon de pp op de Q. Temperatuur was in het begin super stabiel, maar na 1,5-2 uur begon deze toch wat te stijgen naar 132-134 graden, beetje een stressmomentje. Had hier ook wat meer moeite om hem onder controle te krijgen. Alles zo veel mogelijk dicht gezet zodat hij weer mooi op temperatuur kwam. Na 2,5 uur is de temperatuur 117 graden en lijkt het vooralsnog stabiel, vlees zit op 62 graden. Dit lijkt ook wel goed te gaan als ik het vergelijk met temperaturen in andere draadjes.
Na 5 uur, bij een temperatuur van 71 graden heb ik hem ingekwast met de glace. Wat ziet het er al lekker uit man. Begin nu toch echt wel trek te krijgen.. Maar we moeten nog geduld hebben de komende 3-4 uur.
Na bijna 7 uur is het vlees 75 graden. Nog heel even tot de timer gaat en dan mag ik hem gaan inpakken in de folie. Wat ziet dat vlees er al fantastisch lekker uit als ik het over mijn eigen bereiding mag zeggen.
En hij gaat de Q weer op.
Bij een temperatuur van 92 graden heb ik hem eraf gehaald. Met een prikker gevoeld en het voelde toch echt boterzacht. De PP heeft bijna 9,5 uur op de Q gelegen. Nu aan het uitstomen om hem vervolgens weer in te pakken en over een uur te mogen plukken

Helaas wel iets te onvoorzichtig geweest met het checken van de gaarheid waardoor en bijna geen vocht meer in het folie zat☹. Lesje voor de volgende keer, dure les maar wel weer iets geleerd.
Na nog een uur gerust te hebben kon ik met het plukken beginnen om vervolgens de eindsaus toe te voegen. Was toch een zwaarder klusje dan ik had gedacht.
En dan het echte eindresultaat.. Een belegd broodje met coleslaw en augurk:
Kon het niet laten nog een broodje te beleggen.
Thanks Noskos voor dit fantastisch lekkere recept!