- Berichten
- 2.961
Vandaag stonden er kalfshortribs op het programma.
In navolging van mijn inzending voor de fotowedstrijd heb ik de ribben 24 uur gemarineerd met dezelfde marinade als ik voor de wedstrijd gebruikt had. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/ribfingers-azian-style.22942/
De q op 115 graden gebracht. Vervolgens na 3 uur ingepakt bij ongeveer 70 graden en hierna door laten garen tot 95 graden.
Nog even laten uitdampen en rusten.
Hetgeen resulteerde in super malse sappige ribben.
Ik vond de marinade te weinig terug komen. Volgende keer maar injecteren en misschien aflakken. Desondanks super lekker.
In navolging van mijn inzending voor de fotowedstrijd heb ik de ribben 24 uur gemarineerd met dezelfde marinade als ik voor de wedstrijd gebruikt had. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/ribfingers-azian-style.22942/
De q op 115 graden gebracht. Vervolgens na 3 uur ingepakt bij ongeveer 70 graden en hierna door laten garen tot 95 graden.
Nog even laten uitdampen en rusten.
Hetgeen resulteerde in super malse sappige ribben.
Ik vond de marinade te weinig terug komen. Volgende keer maar injecteren en misschien aflakken. Desondanks super lekker.