Beef en Steak

Kalfshortribs Azian Style

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.961
Vandaag stonden er kalfshortribs op het programma.
In navolging van mijn inzending voor de fotowedstrijd heb ik de ribben 24 uur gemarineerd met dezelfde marinade als ik voor de wedstrijd gebruikt had. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/ribfingers-azian-style.22942/

De q op 115 graden gebracht. Vervolgens na 3 uur ingepakt bij ongeveer 70 graden en hierna door laten garen tot 95 graden.
Nog even laten uitdampen en rusten.
Hetgeen resulteerde in super malse sappige ribben.

Ik vond de marinade te weinig terug komen. Volgende keer maar injecteren en misschien aflakken. Desondanks super lekker.
108f70feb4229f3a0e0307731bcebfbf.jpg
5976deb1ca879886dd061518328cc961.jpg
f2063603db61465cdb2beab4818ff548.jpg
b3c7805647068a91b3c276a8e60519d1.jpg
d2140aae76d1aea0449d0f9a35d9d54c.jpg
bedafe0b8d02253aac92d081c1914d12.jpg
1ce13532a801ead3dc0548912bd5a1aa.jpg
c6f403327136daab8f15c0c7e84bfe05.jpg
3165bd26b29e94e089999461043c3b3d.jpg
3abceaf75eb2a6d5047cce6aa2d1ffa4.jpg
 
zo! dat ziet er geweldig uit zeg. topmaaltijd
 
Het is een mooi stuk vlees, leuk en vooral betaalbaar. Rond de 13 euro per kilo.
 
Dat ziet er lekker uit broer. Tijd dat de cotona achter de rug is. En dat we met de broeders eens eel lekker BBQ en Bier weekend kunnen houden.
Want van deze plaatjes krijg ik wel honger :cool:
 
Ribben zien er heerlijk uit Remco
 
Zie ik een bak met zand in de joe staan?
Wat is hier het voordeel van?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zie ik een bak met zand in de joe staan?
Wat is hier het voordeel van?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dat vangt mijn vet op .

Water verdampt en geeft stoom wat niet altijd wenselijk is.
Zonder iets er in vond ik het teveel roken, doordat het vet verbrand.
Dus ik heb er nu zand in liggen en ook nog iets verhoogd, zodat het niet direct op de deflector ligt.

Heb de perfecte oplossing nog niet gevonden, maar dit werkt wel ok.
 
Dat vangt mijn vet op .

Water verdampt en geeft stoom wat niet altijd wenselijk is.
Zonder iets er in vond ik het teveel roken, doordat het vet verbrand.
Dus ik heb er nu zand in liggen en ook nog iets verhoogd, zodat het niet direct op de deflector ligt.

Heb de perfecte oplossing nog niet gevonden, maar dit werkt wel ok.

Oké goeie tip dat ga ik ook eens proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat vangt mijn vet op .

Water verdampt en geeft stoom wat niet altijd wenselijk is.
Zonder iets er in vond ik het teveel roken, doordat het vet verbrand.
Dus ik heb er nu zand in liggen en ook nog iets verhoogd, zodat het niet direct op de deflector ligt.

Heb de perfecte oplossing nog niet gevonden, maar dit werkt wel ok.
Ziet er erg lekker uit, binnenkort ook eens maken. En dat verhaal van het vet kan ik wel volgen, maar het water verdampt toch even goed in een hete BBQ?
 
Ziet er erg lekker uit, binnenkort ook eens maken. En dat verhaal van het vet kan ik wel volgen, maar het water verdampt toch even goed in een hete BBQ?
Klopt, daarom heb ik dus zand in liggen.
Bij mij was ik met water meer aan het stomen dan grillen/roken en zonder water begon de lekbak te roken als een malle, doordat het verbrandde.

Met zand gaat het prima. Maar hou me aanbevolen voor betere suggesties.
 
Klopt, daarom heb ik dus zand in liggen.
Bij mij was ik met water meer aan het stomen dan grillen/roken en zonder water begon de lekbak te roken als een malle, doordat het verbrandde.

Met zand gaat het prima. Maar hou me aanbevolen voor betere suggesties.
Ah zo, je hebt het zand ipv water. Ik dacht dat je het vocht bedoelde wat uit het vlees kwam. Duidelijk 👍
 
Mooie ribben dat moet gesmaakt hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan