BasBQ
Beef en Steak

Ribfingers Azian style

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.856
Na de eerste keer volgens recept van Noskos de fingers gemaakt te hebben (sorry geen draadje gemaakt), op zoek naar een nieuw recept.

Recept gevonden op de website van BBQ Experience Center, past mooi binnen het thema van de fotowedstrijd.
Aziatische Iberico ribfingers :https://www.bbqexperiencecenter.nl/bbq-recepten-tips/aziatische-iberico-ribfingers/

Eerst alles verzameld.
7b0d581b8a4de64d1c61877de0b62ee0.jpg


Vanochtend het vlees in de marinade gezet en daarna de radijsjes in de azijn. Omdat ik geen druivenazijn meer had, gekozen voor een variant met wittewijnazijn en een met vijgenazijn. Kijk straks wel welke we gaan gebruiken.
a1cdcedadc798d7c5c10a03f93920ea9.jpg


Inmiddels liggen de fingers op de Q, rustig te roken op 115 graden met een stukje appelhout.
f6e0ae2971e9f1b697f25387b94d08ab.jpg


Dochterlief kwam alvast kijken wat voor lekkers er aan gaat komen .
471e23d68cf01a78a155eb7d44f2f790.jpg


Tijd om even te genieten.
6ba9f13bec6792c148935f90c547b953.jpg


Even spieken.
48d180fbae54603489475ba8fd080400.jpg


De twee recepten Noskos vs BBQ Experience Center verschillen in bereiding en temperatuur. Noskos kiest voor 1,5u op 150 graden en BBQ Experience Center voor een uur op 110 en daarna afgrillen op 180 graden.
Ik heb de temperatuur nu laten oplopen naar 150 graden en gezien de kleur besloten niet af te grillen. De kans dat daar iets mis gaat vind ik te hoog en de kleur is toch al goed. Nu de cuisson...

6c543fceb7c75018c043e6ebd2d35be7.jpg


De bonen en tauge even snel in de pannop hoog vuur gebakken.
0ed0a791c6559555f4d738612b3b01c7.jpg


Daarna bordje opmaken. Gekozen voor de radijsjes in wittewijnazijn, hier zat veel meer en betere smaak aan.
365b6c73521ac87da4dda9b22a348d88.jpg


Echt een leuk gerecht met zeer veel smaak. Goede balans en afwisseling.
De iberico fingers waren zeer goed gelukt.
Uiteindelijk driekwartier op 110 graden, daarna nog eens driekwartier op 150. De cuisson was perfect.
Goddelijk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar. Het enige wat ik zou veranderen is de radijsjes korter in de azijn, dan proef je ze beter.

39a6913c0134050766ccbbe373fb4a17.jpg


8ca760b6b6cbe7d46002fca33bc04a93.jpg



Bedankt voor het kijken.
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er heerlijk uit! :love:
 
Zalige plaatjes!
Heerlijk genieten met die zon!
 
Ziet er uiteindelijk uit als een lekker gerechtje.
 
Goed bezig geweest Broer. Dat ziet er heel goed uit.
Zal ik snel eens moeten na maken. vlees is reeds besteld ;)
 
Goed bezig geweest Broer. Dat ziet er heel goed uit.
Zal ik snel eens moeten na maken. vlees is reeds besteld ;)
Als je niet op schiet, ligt je reeds bestelde vlees op de bbq. 😂

Ik heb gisteren de leftovers allemaal koud opgegeten en niks voor je bewaard. Damn wat was dat een lekkere snack. 😋😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Als je niet op schiet, ligt je reeds bestelde vlees op de bbq. 😂

Ik heb gisteren de leftovers allemaal koud opgegeten en niks voor je bewaard. Damn wat was dat een lekkere snack. 😋😋

Moet ik straks maar even omrijden als ik naar huis gaat.
 
Wat een feestje weer op dat bord. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan