Een half jaar geleden al eens PP gemaakt, maar dan in de rofco oven. Voelt een beetje als cheaten, dus nu nog maar eens voor echt!
De dag ervoor begonnen met de voorbereiding, alles in de rub zetten (ik volg het standaard recept van noskos). Het blijft toch een kolos, zo 2.5kg vlees
Vrijdagochtend 8u, alles klaarzetten voor de bbq. Een mooie snake opbouwen en ondertussen een (kleine) starter vol met kolen
Rond 8:30 is de bbq op temperatuur ( 100-110°) en kan het beest erop.
Het eerste uur gaf de ikea thermometer niks aan, dus de core was nog bevroren
Maar na één uur kwam de temperatuur toch piepen.
Na 5u zat hij op 70° en heb ik hem ingepakt, toen ook gemerkt dat de snake aan het falen was (op de een of andere manier sloegen de andere kolen niet aan). Toen maar een deeltje hergebruikt van de pizzarun 's middags om de snake verder te houden. Het is dus geen slecht idee om wat op reserve te hebben.
Omstreeks 16U30 kwam de temperatuur 90° aantikken, dus tijd om even te laten ontwasemen en dan nog een uurtje te laten rusten, daarna alles pullen en eten maar.
Zeker een aanrader en blij dat het van de eerste keer zo goed gelukt is. Nu nog wat porties in de diepvries gestoken voor de volgende keren.
De dag ervoor begonnen met de voorbereiding, alles in de rub zetten (ik volg het standaard recept van noskos). Het blijft toch een kolos, zo 2.5kg vlees
Vrijdagochtend 8u, alles klaarzetten voor de bbq. Een mooie snake opbouwen en ondertussen een (kleine) starter vol met kolen
Rond 8:30 is de bbq op temperatuur ( 100-110°) en kan het beest erop.
Het eerste uur gaf de ikea thermometer niks aan, dus de core was nog bevroren

Na 5u zat hij op 70° en heb ik hem ingepakt, toen ook gemerkt dat de snake aan het falen was (op de een of andere manier sloegen de andere kolen niet aan). Toen maar een deeltje hergebruikt van de pizzarun 's middags om de snake verder te houden. Het is dus geen slecht idee om wat op reserve te hebben.
Omstreeks 16U30 kwam de temperatuur 90° aantikken, dus tijd om even te laten ontwasemen en dan nog een uurtje te laten rusten, daarna alles pullen en eten maar.
Zeker een aanrader en blij dat het van de eerste keer zo goed gelukt is. Nu nog wat porties in de diepvries gestoken voor de volgende keren.