BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door vuurman

  1. vuurman

    Pastrami (van Jet) doorlopend verslag

    Heeft in mijn geval vooral met planning te maken, hoop dat het er niet minder lekker om zal worden.
  2. vuurman

    T-bone steak

    Mijn "theorie" die dus misschien nergens op slaat was, als je maar een platesetter gebruikt dan wordt de boel veel warmer want de hitte ontsnapt allemaal langs de "naakte" zijkant waar geen platesetter is. Maar als ik jullie goed begrijp maakt dat niet (veel) uit. Ga dat volgende keer proberen!
  3. vuurman

    T-bone steak

    https://www.bbq-nl.com/reverse-sear/ Ik volgde dit recept, maar deze tip ga ik zeker ter hand nemen! het klikt logisch dat als het wat trager gaat je meer smaak krijgt!
  4. vuurman

    Pastrami (van Jet) doorlopend verslag

    Een beetje van Jet en een beeetje van mij! Vandaag staat de flat 12 dagen in de pekel en gaat het eruit. Het staat nu onder de kraan af te spoelen, vannacht in een bakje water, morgen met kruiden vacumeren en maandag roken. Ik blijf hier updates posten.
  5. vuurman

    T-bone steak

    Hi y'all! Ik heb een week vakantie, dus er wordt extra veel gebbqt! Een T-bone deze keer! Hier ligt ie er 12 min op, reverse sear, eerst bij 175 graden. Het nieuwe (!) gietijzeren roostertje ligt warm te worden ernaast. Blokje eiken erbij. Dit keer de steak er koud op gegooid (kern 2...
  6. vuurman

    Ribeye dry aged reverse sear

    Ben erg benieuwd hoeveel een gietijzeren rooster nou nog toe zou voegen hieraan!
  7. vuurman

    Ribeye dry aged reverse sear

    Hoi! Dit was een succes! Mooi stukkie vlees, zout, peper knoflook. Indirect op. 160 - 180 graden, blokje eiken, door tot een kern van 32 -33 graden. Kamado opgestookt en door tot 48 voor een prachtige medium rare. Asperges ernaast (gewoon even uit de oven gedaan, maar zal ze volgende...
  8. vuurman

    Bier brouwen en Duif van de Bbq

    Ik word zo blij van dit forum waar jullie al deze inspirerende projecten plaatsen!
  9. vuurman

    Het vuur de baas, iemand die hem uit/over heeft?

    In de Groningse boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat, heb ik er onlangs een gekocht / van mijn vrouw gekregen, en er lagen er nog 2. Je zou ze even kunnen bellen en ze sturen die vast wel op!
  10. vuurman

    Nieuwe accessoires

    Ik zou eigenlijk een pit temperatuurvoeler dicht bij je rooster doen. Ik heb een thermoworks signal, maar de waarde daar en in de dome verschillen soms wel 30 graden...
  11. vuurman

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Rookhoutjes en een thermapen en vacumeer apparaat!
  12. vuurman

    Grilled chicken naan

    Wauw wat goed! Naanbrood staat hoog op mn verlanglijstje om te bakken zelf een keer!
  13. vuurman

    Pulled pork op de kamado

    Hoi! Gisterenavond voor de tweede keer pulled pork gemaakt. De eerste was echt geen succes, maar deze mag er zijn! Ik heb het het wedstrijd recept van Dennis gevolgd. Ik had een duke of berkshire procureur van 1800 gram, na het trimmen van het vet bleef er zon 1550 gram over. Na injecteren en...
  14. vuurman

    Butterfly chicken 2.0 met udon noodles

    Ziet er top uit! En cool systeem zo!
Terug
Bovenaan Onderaan