- Berichten
- 21
Hoi!
Gisterenavond voor de tweede keer pulled pork gemaakt.
De eerste was echt geen succes, maar deze mag er zijn!
Ik heb het het wedstrijd recept van Dennis gevolgd.
Ik had een duke of berkshire procureur van 1800 gram, na het trimmen van het vet bleef er zon 1550 gram over.
Na injecteren en rubben kon ie er vier uur later op:
Na anderhalf uur op 120 graden (en het kliefbijltje waarmee ik de al te grote chuncks appel rookhout ietsje verkleind heb)
Na drie uur nog eens gaan kijken
De 77 graden kern bereikte hij na 5 uur niet, maar desalniettemin ging ik na 5 uur lakken:
Ruim 9 uur later (geen ingepakte foto helaas), was het gepullde resultaat zo
Ik denk dat ik hem nog net een kwartier langer had moeten laten liggen dan was het nog zachter en nog beter pullbaar in kleinere stukjes geweest, maar we hebben er erg van genoten!
Stom genoeg hadden we zo'n honger (het was door allerlei redenen wat later dan ik wilde dat ik de bbq aanstak) dat ik vergeten ben fotos van het broodje te nemen!
Gisterenavond voor de tweede keer pulled pork gemaakt.
De eerste was echt geen succes, maar deze mag er zijn!
Ik heb het het wedstrijd recept van Dennis gevolgd.
Ik had een duke of berkshire procureur van 1800 gram, na het trimmen van het vet bleef er zon 1550 gram over.
Na injecteren en rubben kon ie er vier uur later op:
Na anderhalf uur op 120 graden (en het kliefbijltje waarmee ik de al te grote chuncks appel rookhout ietsje verkleind heb)
Na drie uur nog eens gaan kijken
De 77 graden kern bereikte hij na 5 uur niet, maar desalniettemin ging ik na 5 uur lakken:
Ruim 9 uur later (geen ingepakte foto helaas), was het gepullde resultaat zo
Ik denk dat ik hem nog net een kwartier langer had moeten laten liggen dan was het nog zachter en nog beter pullbaar in kleinere stukjes geweest, maar we hebben er erg van genoten!
Stom genoeg hadden we zo'n honger (het was door allerlei redenen wat later dan ik wilde dat ik de bbq aanstak) dat ik vergeten ben fotos van het broodje te nemen!