- Berichten
- 5.238
Al heel lang wil ik een gehaktmolen om zelf eens gehakt en evt. worst mee te gaan maken.
Marja, prioriteiten stellen, altijd gaat er wel iets anders belangrijkers voor op/bij/aan de bbq voor.
Per toeval zag ik vanochtend bij een lokale kringloop deze gehaktmolen liggen.
Volgens mij helemaal nieuw en er zaten 3 maten buisjes bij om worst te kunnen maken.
Het ding koste een tientje dus daar kon ik geen nee meer tegen zeggen.
Even gekeken naar de zeef (heet dat schijfje met gaatjes zo?) en volgens mij is dat prima voor gehakt.
Om maar gelijk de daad bij het woord te voegen heb ik een kilo kippendij gekocht en hier blokjes van gesneden.
Ondertussen de molen in de vriezer gelegd, heb vaker gehoord dat het dan minder gaat plakken in de molen.
Na wat kunst en vliegwerk om hem aan de tafel te krijgen maar aan de gang gegaan.
En woehoe!! Mijn allereerste zelf gedraaide gehakt.
Zo, dat was toch wel goed voor de spierballen.


Heb ondertussen ook geleerd dat de voorste schroefdop er kei vast op moet zitten, maar dan ook echt kei vast.
Als ik dit niet doe lijkt het alsof er een vliesje? Op de zeef komt waardoor het allemaal niet lekker meer werkt, het komt er dan meer als pulp uit dan mooie sliertjes.
Ik heb dit nog nooit gedaan en zal vast heel veel beter kunnen doen maar dit bied weer meer mogelijkheden voor bij mijn hobby.
Nu mijn eigen eens goed gaan verdiepen in de verschillende mixen van vlees en het ambacht worst maken.
Als iemand tips en aanbevelingen heeft hoor ik ze graag.
Dit is voor mij een hele nieuwe tak van sport.
Marja, prioriteiten stellen, altijd gaat er wel iets anders belangrijkers voor op/bij/aan de bbq voor.
Per toeval zag ik vanochtend bij een lokale kringloop deze gehaktmolen liggen.
Volgens mij helemaal nieuw en er zaten 3 maten buisjes bij om worst te kunnen maken.
Het ding koste een tientje dus daar kon ik geen nee meer tegen zeggen.
Even gekeken naar de zeef (heet dat schijfje met gaatjes zo?) en volgens mij is dat prima voor gehakt.
Om maar gelijk de daad bij het woord te voegen heb ik een kilo kippendij gekocht en hier blokjes van gesneden.
Ondertussen de molen in de vriezer gelegd, heb vaker gehoord dat het dan minder gaat plakken in de molen.
Na wat kunst en vliegwerk om hem aan de tafel te krijgen maar aan de gang gegaan.
En woehoe!! Mijn allereerste zelf gedraaide gehakt.
Zo, dat was toch wel goed voor de spierballen.



Heb ondertussen ook geleerd dat de voorste schroefdop er kei vast op moet zitten, maar dan ook echt kei vast.
Als ik dit niet doe lijkt het alsof er een vliesje? Op de zeef komt waardoor het allemaal niet lekker meer werkt, het komt er dan meer als pulp uit dan mooie sliertjes.
Ik heb dit nog nooit gedaan en zal vast heel veel beter kunnen doen maar dit bied weer meer mogelijkheden voor bij mijn hobby.
Nu mijn eigen eens goed gaan verdiepen in de verschillende mixen van vlees en het ambacht worst maken.
Als iemand tips en aanbevelingen heeft hoor ik ze graag.
Dit is voor mij een hele nieuwe tak van sport.