BasBQ
Beef en Steak

Zwijnenschenkel met zoete aardappelpuree en prei. Maar dan van de Bastard!

 
 

Wietsehm

Stoker
Berichten
290
BBQ-vrienden!,

Vorige week haalde ik bij De Wilde Slager in Groningen een zwijnenschenkel (Haxe, Eisbein, etc) op. Geweldig mooi stukje lekkers!

Vandaag de Bastard op 150 graden, rookhout erbij. Zoete aardappels in de kolen en indirect de schenkel gerubt en wel erop. Als de overheid aroma’s dan bij wet gaat verbieden dan doe ik het vooral ‘naturel’.

Na anderhalf uur roken even de opstelling ombouwen en de braadpan / dutch oven (i 💓 hoe bastard overal over heeft nagedacht!) erin. Een lekkere stoof ervan maken.

Prei garen op de deksel van de DO. Wat geweldig om een volledige maaltijd ineens te kunnen bereiden!

Na een aantal uren de Schenkel van het bot af en in stukjes door de stoof. De zoete aardappel met kaas en bieslook tot een puree maken en de prei met boter, knoflook en rozemarijn even mooi opbakken.

Ik zeg: maken deze!

giphy-downsized-medium.gif
IMG_0160.jpeg
IMG_0164.jpeg
IMG_0169.jpeg
IMG_0170.jpeg
 
Nooit gegeten zwijnenschenkel maar ziet er zeer smakelijk uit. Mooi bordje zo
 
Heerlijk stuk. Mooi gemaakt. Ziet er lekker uit. (y)
 
Wow dit ziet er erg lekker uit
Dit ga ik onthouden.
Heb je een recept van de puree?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Wow dit ziet er erg lekker uit
Dit ga ik onthouden.
Heb je een recept van de puree?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Nope. Gewoon gepoft, uitgelepeld, geraspte kaas en een beetje paprikapoeder en zout erbij. Beetje naar smaak. 👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan