- Berichten
- 745
Gisteren met het biergilde hadden we een steinbrau dagje. Steinbrau is de techniek van je bierkoken met gloeiend hete stenen. En waar vuur is kan een bbq natuurlijk niet ontbreken. Ik had nog zwijn in de vriezer liggen, ooit van een jager gekocht voor heel weinig geld (€3.5/kg). Dus had ik het vlees verzorgd. Op het menu stonden ribkoteletten, hals karbonades en zwijnenlappen. De eerste 2 zijn gewoon gegrild, de laatste heb ik gebruikt voor st louis hog steaks.
Ribkoteletten heb ik gekruid met peper, zout, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm
Halskarbonades met peper en zout
Zwijnenlappen in de magic dust rub gezet en deze hebben gestoofd in sweet baby ray bbq saus en strijder irish red bier.
Het begon met het grillen van de St louis steaks, deze hebben daarna 1.5 uur gestoofd in de DO. Het zal wel door het zuur in de saus komen want ze waren veel sneller mals als normaal. Hierna even afgrillen boven het kampvuur. Ik heb ze niet meer teruggedaan in de saus, zodat mensen naar gelieven saus erbij konden nemen. De steaks vielen zeer goed in de smaak, net als de ribkoteletten overigens. Tegen de tijd dat halskarbonades klaar waren was de meeste honger al gestild. Niet gek met 400gr vlees pp.
Ribkoteletten heb ik gekruid met peper, zout, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm
Halskarbonades met peper en zout
Zwijnenlappen in de magic dust rub gezet en deze hebben gestoofd in sweet baby ray bbq saus en strijder irish red bier.
Het begon met het grillen van de St louis steaks, deze hebben daarna 1.5 uur gestoofd in de DO. Het zal wel door het zuur in de saus komen want ze waren veel sneller mals als normaal. Hierna even afgrillen boven het kampvuur. Ik heb ze niet meer teruggedaan in de saus, zodat mensen naar gelieven saus erbij konden nemen. De steaks vielen zeer goed in de smaak, net als de ribkoteletten overigens. Tegen de tijd dat halskarbonades klaar waren was de meeste honger al gestild. Niet gek met 400gr vlees pp.