BasBQ
Beef en Steak

Zwijn van de BBQ

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Gisteren met het biergilde hadden we een steinbrau dagje. Steinbrau is de techniek van je bierkoken met gloeiend hete stenen. En waar vuur is kan een bbq natuurlijk niet ontbreken. Ik had nog zwijn in de vriezer liggen, ooit van een jager gekocht voor heel weinig geld (€3.5/kg). Dus had ik het vlees verzorgd. Op het menu stonden ribkoteletten, hals karbonades en zwijnenlappen. De eerste 2 zijn gewoon gegrild, de laatste heb ik gebruikt voor st louis hog steaks.
Ribkoteletten heb ik gekruid met peper, zout, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm
Halskarbonades met peper en zout
Zwijnenlappen in de magic dust rub gezet en deze hebben gestoofd in sweet baby ray bbq saus en strijder irish red bier.

Het begon met het grillen van de St louis steaks, deze hebben daarna 1.5 uur gestoofd in de DO. Het zal wel door het zuur in de saus komen want ze waren veel sneller mals als normaal. Hierna even afgrillen boven het kampvuur. Ik heb ze niet meer teruggedaan in de saus, zodat mensen naar gelieven saus erbij konden nemen. De steaks vielen zeer goed in de smaak, net als de ribkoteletten overigens. Tegen de tijd dat halskarbonades klaar waren was de meeste honger al gestild. Niet gek met 400gr vlees pp.
C97E9A87-1738-4A31-812A-DEB226DF8FAD.jpeg
94B39811-D7FB-433C-8E6C-46E768317AE3.jpeg
3477B054-26F6-411C-9EC7-F4AB7E5BF087.jpeg
D4589F56-7635-4FDA-A500-0F271A8802B8.jpeg
C7443948-7860-4252-B86D-C92780EB5D95.jpeg
 
Dat is het betere werk. Mooi.
 
Mooi werk dit. Ziet er stoer uit! (y)
 
Mooi zo, alleen een rek boven hout
 
Lekker weekend zo. Bier maken (en waarschijnlijk ook degusteren) en lekkere BBQen. Wat wil je nog meer.
 
mooi dagje geweest zo te zien. lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan