BasBQ
Beef en Steak

Zondagsmaal vd BBQ

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Zondag hadden we vrienden te eten. Eens lekker uitgepakt met 3 mooie gangen.
Vooraf hadden we coquilles met linquini en een venkel roomsaus. Heerlijk gerechtje met erbij een lekkere Pouilly Fume.
06d4450bad0e0d8d5b7de0e466d0d602.jpg
058d681ba830dd5eefb9d680dd2e90bc.jpg

Toen als tussengerecht prachtige langoustines met wat zeekraal. De langoustines paar uur in marinade van olijfolie, citroen en knoflook. Kort grillen en genieten. Erbij een top Sancerre van Henri Bourgeois.
03ee9167a38eb4b358798e80105cb4b0.jpg
7295d662fde66833ec297431bab0ccfa.jpg

Voor het hoofdgerecht hadden we gekozen voor ossenhaas uit 1 stuk. Laten gaan tot 42 graden kern en toen in alu verder rusten tot 46 graden. Voor 750 gram bijna 50 euri kwijt maar beste stuk vlees van afgelopen jaar. Top gerecht met groene asperges erbij met daarop wat parmezaanse kaas. Geen foto van finale bordje want was druk met openen van de rode wijn uit de Provence. Major van Chateau Carpe Diem. Heerlijk zachte wijn.
66a9dbb4704a9f03ed082637e9d09c65.jpg
6bcef41a081492e2484dadfdf369ff5c.jpg
50d7bac1062d970697f617080991e99b.jpg

Toe hadden we een fruitglas met mascarponne lemon curd op bodem van bastogne koek.
Mooi avondje


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Om nom nom
 
Dat klinkt als zalig en dat wijn arrangementje lijkt me ook tamelijk treffend!

Heb je die ossenhaas alleen maar indirect gedaan en niet gekorst / aangezet op het rooster?
 
We hadden graag aangeschoven, heerlijk allemaal.👍

 
Wat een godenmaal. Stuk voor stuk gerechten die ik graag zou lusten. Zeker de coquilles staan hier hoog op de wenslijst. Die zou ik heel graag eens op de Q bereiden 
 
Sander72 zei:
Dat klinkt als zalig en dat wijn arrangementje lijkt me ook tamelijk treffend!

Heb je die ossenhaas alleen maar indirect gedaan en niet gekorst / aangezet op het rooster?

Had vooraf wat zout erover gestrooid en kreeg indirect al zo'n mooie korst en toen ik op de kern zat wilde ik niet veel verder gaan, zo'n tik erover heen zou temp teveel omhoog doen, vlees was al zo mooi indirect.
 
Ik vind die ossenhaas wel erg laagin temperatuur maar voor de rest had ik alles graag geproefd.

Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan