- Berichten
- 1.543
Lekker gegeten vandaag
Voorgerecht soep van gerookte tomaten. (ja sorry geen foto's)
~
Hoofdgerecht Ierse Picanha met groente en krieltjes.
~
Nagerecht ijs van gerookte sinaasappels
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vrijdag de Sinaasappels en de tomaten gerookt bij 70 graden op eiken/kersen/Hickory Mix
Vandaag de soep gemaakt, en het ijs gemaakt.
Voor het ijs heb ik slagroom , sap van 4 gerookte sinaasappels, cointreau, suiker , beetje schil van de sinaasappel en citroensap gebruikt.
daarna 5 sinaasappels uitgehold en gevuld met het ijs.




Picanha alleen ingewreven met peper en zout.
Picanha in de BBQ op 100 graden , groenten onder de folie met klontje boter bijgezet.
Vlees laten garen tot 45 graden kern, dan van de BBQ genomen. Temperatuur omhoog gezet op 260 graden.
Vlees weer terug op het rooster en lekker het soepje gegeten. Laten grillen eerst een paar minuten op de vetkant en dan op omdraaien , doorgegaan tot 50 graden kern.
Van het rooster genomen In de folie laten rusten ( eindtemperatuur 54 graden) Er zat bijna geen vet op deze picanha van 1.3 kg (das wel meer dan genoeg voor 4 personen, gelukkig moeten we morgen weer eten)



dan rest nog het ijsje , ik zeg geslaagd, subtiele rooksmaak komt boven in de mond na het doorslikken van het ijs.
Ik heb nog 4 gerookte sinaasappels liggen, gaan morgen in de ijsmachine.

Voorgerecht soep van gerookte tomaten. (ja sorry geen foto's)
~
Hoofdgerecht Ierse Picanha met groente en krieltjes.
~
Nagerecht ijs van gerookte sinaasappels
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vrijdag de Sinaasappels en de tomaten gerookt bij 70 graden op eiken/kersen/Hickory Mix
Vandaag de soep gemaakt, en het ijs gemaakt.
Voor het ijs heb ik slagroom , sap van 4 gerookte sinaasappels, cointreau, suiker , beetje schil van de sinaasappel en citroensap gebruikt.
daarna 5 sinaasappels uitgehold en gevuld met het ijs.




Picanha alleen ingewreven met peper en zout.
Picanha in de BBQ op 100 graden , groenten onder de folie met klontje boter bijgezet.
Vlees laten garen tot 45 graden kern, dan van de BBQ genomen. Temperatuur omhoog gezet op 260 graden.
Vlees weer terug op het rooster en lekker het soepje gegeten. Laten grillen eerst een paar minuten op de vetkant en dan op omdraaien , doorgegaan tot 50 graden kern.
Van het rooster genomen In de folie laten rusten ( eindtemperatuur 54 graden) Er zat bijna geen vet op deze picanha van 1.3 kg (das wel meer dan genoeg voor 4 personen, gelukkig moeten we morgen weer eten)



dan rest nog het ijsje , ik zeg geslaagd, subtiele rooksmaak komt boven in de mond na het doorslikken van het ijs.
Ik heb nog 4 gerookte sinaasappels liggen, gaan morgen in de ijsmachine.
