In navolging van het zuur dat ik meestal maak en ook hier heb geplaatst ( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/zuur/ ).
Afgelopen zaterdag was in Rotterdam de maandelijkse oogstmarkt en Janneke Klootwijk had daar allerlei verschillende soorten komkommers
uitgestald, zie ook op hun facebook: https://nl-nl.facebook.com/KlootwijkAgf?hc_location=timeline
Dus heb ik nu geprobeerd om zon gefermenteerde komkommers te maken. In ??n liter water laat je 20 gram zout oplossen. Voor de smaak
onderaan de pot dille, knoflook en peperkorrels. Twee stukken geroosterde sneedjes brood (rogge). Je doet het in een pot en plaatst
het in de zon en na drie dagen heb je dus gefermenteerde komkommers.
Na een dag in de zon zijn de eerste bubbels zichtbaar
Afgelopen zaterdag was in Rotterdam de maandelijkse oogstmarkt en Janneke Klootwijk had daar allerlei verschillende soorten komkommers
uitgestald, zie ook op hun facebook: https://nl-nl.facebook.com/KlootwijkAgf?hc_location=timeline
Dus heb ik nu geprobeerd om zon gefermenteerde komkommers te maken. In ??n liter water laat je 20 gram zout oplossen. Voor de smaak
onderaan de pot dille, knoflook en peperkorrels. Twee stukken geroosterde sneedjes brood (rogge). Je doet het in een pot en plaatst
het in de zon en na drie dagen heb je dus gefermenteerde komkommers.

Na een dag in de zon zijn de eerste bubbels zichtbaar
