BasBQ
Beef en Steak

Zomerse Picanha met cote de Boeuf

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
76
Beste mede Q-ers,

Ik had weer eens gasten uitgenodigd om wat van de vleestiviteiten te komen proeven.
Aangezien de stukken die er te koop zijn toch niet onder de 2.6kg en 1kg waren is het geen ramp.
Na wat zout en peper op de Picanha en cote de Boeuf te hebben gedaan de Q naar 120c laten komen.
daar rustig laten oplopen tot zo rond de 40c.
De cote de Boeuf er toen af gelaten (had ook mee afgegrild kunnen worden maar niet gedaan)
De picanha kort afgrillen.
Al wil ik eigenlijk niet zon vlammen, het gebeurde toch en tja ziet er leuk uit.
naast de picanha een chimichurri salsa en smullen maar!!
Proberen zeker waard, beide stukken maak ik heel graag klaar!

IMG-20220709-WA0005.jpg


20220709_184137.jpg


IMG-20220709-WA0007.jpg


IMG-20220709-WA0004.jpg
 
Mooi gedaan. Die côte had ook best een grillstreepje verdiend!
 
@Sander72 ja helemaal gelijk in. Logistiek gezien even niet gedaan maar volgende keer gewoon wel ook qua smaak van het vet een meerwaarde
 
Met zo'n eind resultaat begrijp ik dat
Als ze net zo smaken als ze eruit zien prik ik wel een vorkje mee
 
@Sander72 ja helemaal gelijk in. Logistiek gezien even niet gedaan maar volgende keer gewoon wel ook qua smaak van het vet een meerwaarde
Inderdaad... dat geroosterde boterzachte vetje... whoehaa, zalig!
 
Twee prachtige stukken vlees zo’n vlammenspel is altijd mooi voor het publiek haha, zullen vast tevreden gasten zijn geweest met zo’n heerlijk maal
 
Heerlijk!

Die cote de boeuf had van mij ook net wat meer strepen mogen hebben.
Beetje maldon zout erop 😋😋😋😋
 
Mooie actiefoto met de vlammen (y)
2 mooie stukken vlees waar ik graag een stukje van had meegegeten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan