- Berichten
- 12.056
Om de e.o.a. reden nodigt de Big Green Egg meer uit om er iets op te bakken dan mijn Weber, waarom weet ik ook niet, misschien doordat hij zo stabiel is? Of omdat het toch wat weg heeft van een houtoven? Geen idee. Maar om te testen of bakken ook goed gaat heb ik vandaag een zomerfruit clafoutis gemaakt. Dat is een soort cakebeslag waar je vruchten op legt, tijdens het bakken rijst de cake en zakken de vruchten er in.
Het recept heb ik uit Weber's Time to Grill van Jamie Purviance en het was de eerste keer dat ik een clafoutis maakte.
Ja, eigenlijk heb ik weinig aan te merken, het eitje ingesteld op 190?C (375?F) en dat deed hij prima, ideaal om in te bakken. Had nu weer even Black Ranch als brandstof en kreeg een hele rare witte aanslag aan de binnenkant van het ei, iets dat ik op de Weber ook wel eens heb met bepaalde kokosbriketten, iemand enig idee wat dit is en waar het door komt?
De clafoutis werd gemengd ontvangen, er zit het e.e.a. aan citroenrasp en -sap in en dat maakt het fris zuur, niet iets waar een deel van de vaste eters op zit te wachten hier. Jammer hoor, nu hebben wij weer meer
Het recept heb ik uit Weber's Time to Grill van Jamie Purviance en het was de eerste keer dat ik een clafoutis maakte.
Ja, eigenlijk heb ik weinig aan te merken, het eitje ingesteld op 190?C (375?F) en dat deed hij prima, ideaal om in te bakken. Had nu weer even Black Ranch als brandstof en kreeg een hele rare witte aanslag aan de binnenkant van het ei, iets dat ik op de Weber ook wel eens heb met bepaalde kokosbriketten, iemand enig idee wat dit is en waar het door komt?
De clafoutis werd gemengd ontvangen, er zit het e.e.a. aan citroenrasp en -sap in en dat maakt het fris zuur, niet iets waar een deel van de vaste eters op zit te wachten hier. Jammer hoor, nu hebben wij weer meer






