BasBQ
Beef en Steak

Zoete spareribs

 

Klaske68

Vuurmaker
Berichten
91
3 kilo spareribs
500 ml cola
100 ml appelsap
3 lepels donkere basterdsuiker
100 ml bloemenhoning
150 gr spareribs marinade kruiden

Spareribs ontvliest marinade klaargemaakt alles in een grote zak gevacumeerd 24 uur.
03b64229e5e34dc2802740612150d7e1.jpg
eeba3a9a8b117b939f9dc3e43295e91a.jpg

De boel uitgepakt en het restant van de marinade ingekookt om later mee af te lakken.
57577caa2fa0e405d2421884fd6c7db1.jpg

Ribs op het ei geplaatst.
6df8d48f6ef7a3c398bdfe6115225d4a.jpg

Appelhout in de appelsap en toegevoegd als rookhout.
2de24a59543142603b60e79cad47d10e.jpg
fc6c666fb372b23be7c65e46e649026f.jpg

Temperatuur mooi constant op een 100/110gr
28b4b23b442a6dd32db64b8731906613.jpg
54d908f2d75a5cf91f7b70cabfc71aae.jpg
http://
Na 3 uur ingepakt in de folie samen met een scheut appelsap.
images.tapatalk-cdn.com/15/05/09/85732b6323f5d8c6da97fcab6a0d76b8.jpg
Na 2 uur weer uitgepakt.
088fa72ce9dacfb0ec18d91fe6e0f3ef.jpg

Hierna nog 1 uur op het ei en zo'n 3x voorzien van een laklaag.
7b154cf62c2fd3b925439b2cad0033a4.jpg
4f2870e607739e6c30b92075ad11c97f.jpg

Ribs waren uitstekend van smaak deze gaan wijveel vaker maken op deze manier. Nog een paar ribs gevacumeerd en in de vriezer gedaan.
056f5b8df077d6e2c619333161510dad.jpg
 
Wooooow! Knap dat het gelukt is om er twee over te houden! Dat lukt hier nooit....
 
Ik heb mij zelf dusdanig moeten beheersen om er toch nog iets van over te houden!al liggen er momenteel weer 2 zakken van ieder 3 kilo in de marinade voor morgen!
 
Lekkere ribjes, zou ik ook wel lusten.
 
Ze zien er erg lekker uit, alleen als ik een tip mag geven? Je hebt de marinade ingekookt en ze daarmee 3x gelakt het laatste uur. Daardoor zijn je ribs ( of de foto vertekend) wat donker geworden. Als je de marinade alleen even opkookt ( ik neem aan dat je dit uit veiligheidsoverwegingen deed, rauwe vleessappen enz enz) maar hem wel dun houd, kun je je ribs er ook prima mee lakken, maar blijven ze wel lichter van kleur.
 
Heerlijk maar wat versta jij onder 150 gr spareribs marinade kruiden??
 
Dominique zei:
Ze zien er erg lekker uit, alleen als ik een tip mag geven? Je hebt de marinade ingekookt en ze daarmee 3x gelakt het laatste uur. Daardoor zijn je ribs ( of de foto vertekend) wat donker geworden. Als je de marinade alleen even opkookt ( ik neem aan dat je dit uit veiligheidsoverwegingen deed, rauwe vleessappen enz enz) maar hem wel dun houd, kun je je ribs er ook prima mee lakken, maar blijven ze wel lichter van kleur.
Tips zijn altijd welkom
 
structor zei:
Ja die zien er goed uit, had ik best willen proeven. Inderdaad een beetje donker wat Domi zegt (2e keer dat we het eens zijn vandaag, moet niet gekker worden).

Voelt lekker warm aan he, als we het zo met elkaar eens zijn =))
 
Terug
Bovenaan Onderaan