- Berichten
- 3.169
Dit recept komt uit het boek Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.
Blz 75:
Zoete Aardappel uit de kolen
6 Personen
Voorbereiding 5 minuten | Afmaken 50 minuten | Benodigdheden Barbeque met een temperatuur van 250 o | vuur, direct
Ingredienten:
-1,5 kilo zoete aardappels
-Zout
- Crème Fraîche, hieronder het recept:
Crème Fraîche met bosui en bieslook
250gr Crème Fraîche
100gr japanse mayonaise
3 bosuitjes, gesneden
12 stengels bieslook, gesneden
1 teen knoflook, schoon en geperst (liever 2 tenen gekonfijte)
citroensap
zout en peper
Bereidingswijze Crème Fraîche:
1. Meng de Crème Fraîche, mayo, bosuitjes, bieslook en knoflook en laat eenuur staan.
2. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een druppie citroensap.
Bereidingswijze Zoete Aardappel:
1. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met zout en rol de folie om de aardappel. Wikkel de aardappels in een tweede stuk folie.
2. Zorg dat je een bed van gloeiende kolen hebt. Leg hier de aardappels tussen. Leg ook een paar gloeiende kooltjes op de aardappel en laat zo 45 minuten garen. Je kunt de aardappels af en toe iets draaien of verplaatsen.
3. Controleer de garing (met een naaldje), haal de aardappels uit de folie en snij ze doormidden.
4. Serveer elke aardappel met een flinke lepel Crème Fraîche.
Resultaat:
Vast recept voor de komende tijd. Deze zomer gaat dit nog zeker 4 of 5 keer van de barbecue komen.
Wat is die combinatie van die zachte, zoete, zoete aardappel heerlijk tegen die creme fraiche en knoflook. Wij hebben de creme fraiche maar een beetje op smaak/gevoel gemaakt want de hoeveelheden waren we erg groot. Ook hebben wij gewone mayo gebruikt in plaats van japanse.
Helaas vergeten om nog een klein beetje bosui over te houden voor de foto om bovenop de creme fraiche te plaatsen, maar ach.
Echt een aanrader, moet op je todo komen!