- Berichten
- 2.301
1e Paasdag kwamen er vrienden eten en ze wilden graag "iets speciaals".
Dat werden dus MOINK balls, Ribbels en de bedoeling was Char Siu maar ja...
Als je hier in het hoge noorden al vraagt naar een stuk procureur wordt je al scheel aangekeken laat staan de Char Siu marinade of saus.... Niet te krijgen dus hier in de buurt...
Dus maar zelf iets gefabriceerd en de eters vonden het heerlijk!
Hierbij het recept!
Procureur Zoet-Zuur.
Ingredi?nten:
1300 gr procureur in 3 grove stukken.
2 eetlepels Olie.
2 Uien, gesnipperd.
6 tenen Knoflook, grof gesnipperd.
1,5 eetlepel verse Gember, geschild, in dunne schijfjes.
5 eetlepels Ketchup.
3 eetlepels pittig, zoet-zure saus
3 eetlepels Bruine Basterd suiker.
1, 5theelepel Sambal Oelek.
1 theelepel Zeezout.
Scheutje citroensap (helaas niet op de ingredi?ntenfoto)
Fruit de uien, knoflook en gember schijfjes tot ze goudbruin zijn en het mengsel lekker begint te ruiken,
Voeg ketchup, zoet-zure saus suiker, sambal, scheutje citroensap en zout toe, en laat een kwartier zachtjes pruttelen, af en toe goed doorroeren.
Laat de marinade volledig afkoelen en rol het vlees door de marinade. In een ziplockzak en een nachtje laten marineren. Marinade wat je over hebt bewaren.
Indirect op de Q op 170 graden tot kern 75 graden garen. Ik heb ze halverwege omgedraaid.
Dit duurde ongeveer 1,5 uur.
Daarna nog even hoog op het vuur voor een beetje korst. Even laten rusten en klaar!
De overgebleven marinade kan je met een beetje water verhitten en als saus over het vlees gieten!
Helaas geen foto op het bord want het was zo weg...