- Berichten
- 5.630
Dit wist ik dus voor kort nog niet.
Als je zelf gebonden sauzen maakt met behulp van bloem, maizena, aardappelzetmeel, etc.
en je weet dat je over gaat houden en in de vriezer wilt bewaren, besef dat niet alle bindmiddelen daarvoor geschikt zijn.
Er zijn bindmiddelen die na invriezen hun bindkracht volledig verliezen.
De regel: Als een bindmiddel afkomstig is van een product dat onder de grond groeit kun je hem niet invriezen, want dan verliest hij zijn binding volledig.
Een aardappel groeit onder de grond dus is niet geschikt, maizena (mais) en bloem (tarwe) daarentegen wel.
Wilde ik gewoon even met jullie delen
Als je zelf gebonden sauzen maakt met behulp van bloem, maizena, aardappelzetmeel, etc.
en je weet dat je over gaat houden en in de vriezer wilt bewaren, besef dat niet alle bindmiddelen daarvoor geschikt zijn.
Er zijn bindmiddelen die na invriezen hun bindkracht volledig verliezen.
De regel: Als een bindmiddel afkomstig is van een product dat onder de grond groeit kun je hem niet invriezen, want dan verliest hij zijn binding volledig.
Een aardappel groeit onder de grond dus is niet geschikt, maizena (mais) en bloem (tarwe) daarentegen wel.
Wilde ik gewoon even met jullie delen