BasBQ
Beef en Steak

Zelfgemaakte gebonden sauzen invriezen

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.122
Dit wist ik dus voor kort nog niet.
Als je zelf gebonden sauzen maakt met behulp van bloem, maizena, aardappelzetmeel, etc.
en je weet dat je over gaat houden en in de vriezer wilt bewaren, besef dat niet alle bindmiddelen daarvoor geschikt zijn.
Er zijn bindmiddelen die na invriezen hun bindkracht volledig verliezen.

De regel: Als een bindmiddel afkomstig is van een product dat onder de grond groeit kun je hem niet invriezen, want dan verliest hij zijn binding volledig.
Een aardappel groeit onder de grond dus is niet geschikt, maizena (mais) en bloem (tarwe) daarentegen wel.

Wilde ik gewoon even met jullie delen
 
interessant, dank voor het delen
 
Dat is een goeie om in het achterhoofd te houden, thanks!  ;)
 
En zo binden over het algemeen poeders van ondergrondse middelen helder en van bovengrondse middelen troebel.
 
mooie tips..thx
 
leuk&zeer nuttig. Ik kijk daar ook regelmatig, maar deze kende ik nog niet.
 
Leuke link! Ik zie dat het bovengronds grazende gelatine ook helder bindt ;)
 
Thanxxxxx!!!! :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan