BasBQ
Beef en Steak

Zelfbouw CSG

 
 

Smokey89

Stoker
Berichten
250
Ik had deze ook al eens aan de andere kant gepost. Maar aangezien ik nu eigenlijk alleen maar hier rondzwerf wil ik deze jullie niet onthouden.

Ik heb deze eens gemaakt en gebruikt en hij werkt goed!

Ik zou hem wel maken met rvs gaas. Had eerst gecoat gaas gebruikt maar dat is niet zo'n succes.

De indeling is op deze manier wel zelf te kiezen!

De cold smoke generator van Marcel Kool Klikkerdeklik

Hieronder een kort foto verslagje:

2013-03-18145352_zps9009314d.jpg

Op maat knippen van het bakje

2013-03-18152330_zpsda1fd665.jpg

Bakje ombuigen en hoekjes vastdraaien met de uitstekende pinnetjes

2013-03-18152353_zps6f73051c.jpg

Close up hoek

2013-03-18153831_zpsda18ff65.jpg

Op maat knippen van het fijngaas en het ombuigen van de hoeken

2013-03-18154518_zps8eaace61.jpg

Beetje proppen en fixeren, het fijngaas in de grove

2013-03-18154832_zps62f3f253.jpg

Het bakje van fijngaas iets hoger gemaakt zodat ik de om kan vouwen, werkt direct de scherpe puntjes weg

2013-03-18155029_zpsf81ac41a.jpg

Binnen en buitenbakje in vorm

2013-03-18160615_zps8e85c2f9.jpg

Tussenschotjes maken

2013-03-18161431_zpsa68aec40.jpg

Tussenschotjes af

IMAG0819_zpsb384e7eb.jpg

Alle losse delen vastgezet met popnagels

Het fijne gaas moet eerst nog even afgebrand worden, ze hadden bij de winkel geen ongecoat gaas. (RVS gaas gebruiken dus ;) )

Het geheel is makkelijk zelf in elkaar te zetten, helemaal als je de handleiding op de site volgt.

Kosten: - 7.5 euro, gaas
          - popnagels e.d. had ik nog liggen

Ik heb hem gebruikt om een zalmzijde koud te roken en dat is goed gelukt!

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/koud-gerookte-zalm-6144/msg114986/#msg114986


Thnx for watching
 
Leuk! Binnenkort ook maar in elkaar knutselen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan