Hallo allemaal,
toen ik me vorig jaar voorstelde op dit forum zei ik dat ik vorig jaar een bbq zou gaan bouwen. Dat is niet gebeurd, maar afgelopen zaterdag ben ik dan toch eindelijk begonnen met het bouwen van een bbq naar het model van Bradley Robinson van Chud's BBQ. Hij lijkt qua afmetingen het meest op het 3/4 model: https://www.chudsbbq.com/wed/p/style-01-m3c9z-bgehg-a63z4. Ik heb voor de maten 80*60*80 (b*d*h) gekozen. Een lekker ruim kookoppervlak dus.
De complete bbq wordt gemaakt uit 5mm cortenstaal. Op de bodem komt een 6 cm dikke plaat vermiculiet ter isolatie. Verder ga ik in aanvulling op het origineel de mogelijk inbouwen om een deflector plaat te plaatsen voor indirect garen. Dat is een experiment, maar stelt verder niet veel voor.
Bijgevoegd wat foto's van de voortgang. Ik had lang niet meer gelast en dat is te zien aan de lassen. Gelukkig is de slijptol uitgevonden...
toen ik me vorig jaar voorstelde op dit forum zei ik dat ik vorig jaar een bbq zou gaan bouwen. Dat is niet gebeurd, maar afgelopen zaterdag ben ik dan toch eindelijk begonnen met het bouwen van een bbq naar het model van Bradley Robinson van Chud's BBQ. Hij lijkt qua afmetingen het meest op het 3/4 model: https://www.chudsbbq.com/wed/p/style-01-m3c9z-bgehg-a63z4. Ik heb voor de maten 80*60*80 (b*d*h) gekozen. Een lekker ruim kookoppervlak dus.
De complete bbq wordt gemaakt uit 5mm cortenstaal. Op de bodem komt een 6 cm dikke plaat vermiculiet ter isolatie. Verder ga ik in aanvulling op het origineel de mogelijk inbouwen om een deflector plaat te plaatsen voor indirect garen. Dat is een experiment, maar stelt verder niet veel voor.
Bijgevoegd wat foto's van de voortgang. Ik had lang niet meer gelast en dat is te zien aan de lassen. Gelukkig is de slijptol uitgevonden...