BasBQ
Beef en Steak

Zelf een sukade vliezen en splitsen tot een Flat Iron steak

BensBQ

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.775
Laatst was ik bij een groothandel voor wat spare ribs, en ja, meestal gaat er meer mee naar huis dan dat gene waar je voor was gekomen. Beetje rondkijken en mijn oog viel op een Noord Amerikaanse grain fed sukade. Een mooi moment om te zien waarom de al gevliesde variant best prijzig kan zijn.

ACtC-3faUihvZQJxnRUQtn8hceh1HEfe6deq1XPCwv6AgCrj8GIvHsasfXykLs2REM04vR89bejQB7byBNA8hV-wlbYeRzoKuRAeeEgL9-P1pOx9sG-k3-CHFOjn68JW8mJQzFPWoaqx6rhQrLGsn3RnY6Kk=w1168-h657-no


Later bij thuis komst zag ik dat het geen Black Angus was maar na wat speuren op internet, een sukade van goede kwaliteit. Dus aan de gang en eerst wat beenvlies verwijderen.

ACtC-3cJy3EM23nuWDlT8bXsGUzGhiodkqPrV8h-dEN2387c4VlcYM9SXn7oaEXA6eFbUyi5NVnjBF9i4WTjJcmfv0ZhKrOu6xj2Sz3DiFaTBMLkAJXFeZNFlEyQWVmbto7DhMbcgte8XJYiOLs1elbFg0Eq=w1168-h657-no


Nadat gedaan te hebben de sukade omgedraaid en eerst het vet eraf schrappen.

ACtC-3cMI-m2i_HQhpj1JvjNSeoTxPfzucA0G2f-McFwEqcgN6BesrRfcxd9Wr8f9pOOuhKuKVI0vVkQHLyAkiuTr39Zb6wRLJe8EffndmewsA-zRN9YqdjAX5PAFwNJrAYMr_3Pxf5gMKz5Pcvm3tfpZSL6=w1168-h657-no


Als dat eraf is kan je gemakkelijk het zeen verwijderen wat eronder zit.

ACtC-3fp7l7zKWTQL2_3jycvVN0LDp0e1X4NuKZX9TQ58Iyb1Hw6K7O4YcZpsOzJsSfHoMJeGdc-BcFRyN7_-FVVbE6OUDWhbbfuFPXofZNF3G0Ovm0AdEDlhp9fckC5vK1WRA2wF9sQcGXaBUg5HsylmyDr=w1168-h657-no


Dan word het tijd om de ‘sukade’ (het dikke zeen in het midden) te verwijderen. Begin aan de dikke kant en volg het dan ‘gewoon’

ACtC-3cGpggBsI7DvxRD-97a8fiIsHv37lHb2_0LJNWyk-QNPQhXMhtpWmstbUA0g10FgIZeSBe9tJaJ7M7c-8sqtP9DFSN7GHk7nE0rrJgllU2FS9ihOhRn6ENs3FeKb0olR6d4hfsU8OoJa127zdis3AgX=w1168-h657-no


Zodra je het gesplitst hebt zit aan één stuk nog dat dikke zeen, natuurlijk gaat dat er ook af.

ACtC-3f9IL3yyYo6HXL0bI0VvZMpt7YV_nDoG-c0-CjtlcaRg0OLSOW0nP7HcvhWSFojt8gXbKXSE5Cigpy_KhHspvLaRFat-5KsfMZS6psVXYirUzwfcUG2jmvkWAurTNDLQOYtmslrG__ZlHoV1biuVZq8=w1168-h657-no


Tussendoor gewoon ff genieten wat dat mooie intramusculaire vet, mooi toch.

ACtC-3f13Yfu5dTTWoASWnA6F5MBLdq1L9I4b-_fWi9xK4a01zafoGKEwckYF9POtKMlNv1k8ufQwhyUVZrTnIZhiHq7bi6dARjWjYS8ARFksXwaYV7f3fFfxnZCNQQ0vbIDt2ylEpObKZxOiWng3WFmvSgR=w1168-h657-no


Verder kan je zien waarom een ‘schoon gevliesde’ flat iron een hogere prijs heeft. Ik zie weleens dat dat komt door de mooie Amerikaanse namen die ze aan het vlees geven maar als je kijkt wat een ‘afval’ er van een sukade komt begrijp je de prijs ook wel denk ik.

ACtC-3dGBUXLpzSaihy2fXecNlVj5h9hH2y_hBLXHqIJf0wGM_nQoYoj0wZ_71DiY8hXUeox1tDYsA8h3W-wqrCHeIHOd8HC0iLVeNXDzciC-i_lGlPKPwecGSENxYqv0-nGIiIOK0acujTOJNg-3a-8GH78=w1168-h657-no


Maar goed, genoeg geluld, wij hebben hier twee fantastische flat iron steaks.

ACtC-3fOD9gDWsJN179EdA4sauRsRvN-RyF7rnIqoN0QUHNTuZyX04Rm_BXXfe73WVDEurVOtn5jgkwQ2zhFp0T4V6KkzLh0cr94maf8GtZmVOwjgrCFinAhgeh0mnib5zKORUERr1VXkrjf0OEbg7gTTZjJ=w1168-h657-no


Met een geweldige marmering.

ACtC-3cQdTGN_-xZxQksowXKVXLTn8htNdvzoqqyKuGDls5Hqr5JZ1b73OtACbqyA5qfLsTozitRIT2CpbK_ujAwXO0m7gEK48iDhny6RtoknyR75iUFxjSf72h-WcwAbys04rvCCw-ub09ATCH_4Pev6rDp=w1168-h657-no


Een geweldig stukje vlees, gebakken in een lekkere klont roomboter, gewoon op het hete gietijzeren rooster maar wij deden het cavemen style, direct op de hete kolen.

ACtC-3fmkGUOS5xF7P3wazok6ZzzJJoCSJQXgq89W7RcnZ6xubG1cKVzmGwaAhpuwx_DCjV8OGm-b9LmbN3PNj9nr9ewSj43BryI2KC6AqHnCghYE5U23bCAaxj52Z0ik8685HJL3MhgzBQLIj18tb6EHzRV=w1168-h657-no


Na een paar minuutjes omdraaien, tot een kern van 50ºC

ACtC-3dzdfHC-opfQOWHa5zW36IqzvSqAHXSW-U-riZrnAlyg1wzgNh1yr4x5hviB6gWrGH4WXFK_Myz_MUP0GAKpHwxkAuzmNqJpJcG1fnreu5bT62TgDIYvF6g-c8CMXrKECUn2Rw7nQgR1Od_Jo9wmDij=w1168-h657-no


Tijd dat onze steak mag rusten maar wel met een soort van kruidenboter erop, roomboter gemixt met een heerlijke rub.

ACtC-3ekJAguQTwJ_97UkfUkjEkKCVr5Iff0kyrZdhZC7hH4yDFCVJ-vMiuzLUOSFZ5bWq_BTAbwF5yVzGJRmIuKwDGkxa4v4LUksz9zemePsWIKmzaej8zhcbO-lXYxnXUSx49NuySVC5KVjB4PC0SdU0yW=w1168-h657-no


En om deze ‘kruidenboter’ heerlijk te laten smelten…plaats een heet stukje houtskool erop.

ACtC-3e9TntwW20erTRbqZ5Zw1JcwxuCLzigRvsKuB8736qFVk7Fk-bpv3b5VZW9BU9mgVmb2hsh5tEMXoGtWRPZxr7nB6QHrgZkgKpRY7rAH6qArDdKwwS1Ua2oYJqoDwh1ESJiGXwD7PsgMgRHlqsqULHW=w1168-h657-no


Je ziet bij de slager vaak een cupje kruidenboter. in de verpakking van de kogelbiefstuk, lekker maar jouw eigen ‘kruidenboter’ op deze manier vind ik toch smakelijker.

ACtC-3dF5CIRbN5kW-tfKn-axZM4S6kgaH959P8RjjiC1_hE0Rmw0JgqUNXfnJv7ccMcxMLme_cmTqWQILIKPKLa6vmdYqN1HxvjjXRbZaQCrU9pIWzMoN48GhQfIQkYZRUD0SFG_ymN_QRPolMK_GTbuQPn=w1168-h657-no


De geur van die hete kolen, op je botertje…top!

ACtC-3dcNfQ0qcS79hBgVFPqPyt3NkU6t9N8V5SeVWURm7j2aDRA3xFwUvJNI-R1t52ysaDVlCSguATFK1QCnWvEF9ggVEb1oy3Hi_WSEla8TzT2ayTvPXUIKkIaiA7DBbS1-P2xDTXFfxkSTENlKVkqJN9Y=w1168-h657-no


En op het moment dat de boter gesmolten is mag het kooltje eraf.

ACtC-3f8mybgovKLe5ewFp6wwuzTVJKCw5J4pu1LuBIHzNMbViWzDBXu14lK2ojpwD7R6z45sgIaHVUUgdJxyW_6q67eKGANYcaIwZ7WVUcOOEDvDF3v2LOJ9j15n5MfpdtBH6TyjNdRH_KN_YE01BQi7c-C=w1168-h657-no


Tijd om te snijden.

ACtC-3d4j0tj89draLMa_8qi8IA8l3FceHIiZ93W0AoUrohWGVEduOJmhwj5XA11b4szhbk9rJtGWXqXiyxLMABvBTHoB2eNfiQsNysUaLRvU3JjJdvs0KeAi4fuRGlR0Eo7z3S-bzhm8AWnKkemoKmjMtU6=w1168-h657-no


Ik hou wel van rood vlees, met zo’n heerlijk gesmolten boter laagje.

ACtC-3eCy8KwI28Igq_nF9yTmMU8Zaq_m1dbi6IVOaBDo0goenp0VvcOySGqAivv9livI2dfTYEGdG4HDPQ0hh4XXf9exrWDbDR3Do9Ey4RNcy_g-X0yJMsB6L_MdqePwPxdXgsJon97SPswfMhyu5LkUfiz=w1168-h657-no


In één woord…geweldig. Mals, sappig, heerlijk van smaak, jouw eigen flat iron steak.

ACtC-3ecuWyMh4_P6XXHavoI0FdzlyyBpgyNE_J6p2I8hl4pu0O042a6luQvQ0fiA0iiVR6zLnzm7YQbrvIP2kL1ticIj9io2h_e6nYU6yobmKhNz84P1AOB0RIf7pzf7YsnWUsQywqtZYwrKnaHge6RnTri=w1168-h657-no


Vind je het leuk om te zien hoe je een sukade moet afvliezen en splitsen tot een flat iron steak? Kijk dan de video via onderstaande link.

 
Laatst bewerkt:

Rene94

Kooltjesharker
 
Berichten
170
Mooie reportage. Caveman style is iets wat ik ook nog eens wil proberen, nog niet aangedurfd. "stukje" vlees ziet er fantastisch uit! Wat een grappig idee zo met die kruidenboter en een kooltjes erop, nog nooit gezien. Jaloers als ik naar het resultaat kijk
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.319
mooie repo Ben
zijn mooie stukjes vlees geworden.
En ja, zelf gemaakte kruidenboter is super lekker (wat niet eigenlijk, als je het zelf maakt)
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
6.220
Mooi, smakelijk, verslag weer en de steaks van een lekker formaat

En caveman style, TOP
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
1.097
Leuk filmpje Ben. Komt goed van pas want ik wil deze maand iets met flat iron steak gaan doen. Bedankt!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.563
Mooie instructie Ben, deze plaats ik naar het juiste onderdeel, Tips, Tricks en Tutorials.
Daar komt hij beter tot zijn recht.
 

BensBQ

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.775
Mooie reportage. Caveman style is iets wat ik ook nog eens wil proberen, nog niet aangedurfd. "stukje" vlees ziet er fantastisch uit! Wat een grappig idee zo met die kruidenboter en een kooltjes erop, nog nooit gezien. Jaloers als ik naar het resultaat kijk
ik zag dit een paar jaar terug in de UK, was daar voor een 'bbq lunch' zeg maar, Marcus Bowden (hij is van Countrywoodsmoke) liet het me zien en ik vond dit ook gaaf:)
 

Arno

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
233
Erg leuk. Bedankt weer voor het delen.
 
Bovenaan Onderaan