- Berichten
- 302
Vandaag maar eens Zeeuws spek maken volgens recept van Dennis www.bbqnl.com. Is een stuk biikspek van 800 gram.
Donderdag de marinade gemaakt met de volgende
6 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels dijonmosterd
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels zwarte peper - versgemalen
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder.
Heb met een vork gaatjes in het spek geprikt zodat de marinade goed kan intrekken.
Vrijdag
De smokefire op 150 graden.
Spek erop en 2 uurtjes later had ik een kern temp van 70 graden. Aflaten koelen en heerlijk voor bij de borrel zaterdag. groetjes jeroen
Donderdag de marinade gemaakt met de volgende
6 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels dijonmosterd
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels zwarte peper - versgemalen
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder.
Heb met een vork gaatjes in het spek geprikt zodat de marinade goed kan intrekken.
Vrijdag
De smokefire op 150 graden.
Spek erop en 2 uurtjes later had ik een kern temp van 70 graden. Aflaten koelen en heerlijk voor bij de borrel zaterdag. groetjes jeroen