- Berichten
- 217
Omdat de vrouw gek is op zeeuwsspek moest dit nodig eens zelf gemaakt worden en uiteraard op de Q bereid.
Dit was voor mij het uitgelezen moment om voor het eerst een product te pekelen. Voorheen maakte ik gewoon buikspek met de zeeuwsspek marinade maar ik mis dan toch de mooie roze kleur. Enfin, dinsdag in de pekel en donderdag ochtend er weer uit, gelukkig had een vriend nog een zakje colorzo over wat precies genoeg was voor mijn stuk buikspek(1,5kg).
Marinade gemaakt van:
12 eetlepels zoete ketjap
Theelepel sambal
Paprika poeder op gevoel
Zwarte peper
3 geperste tenen knoflook
Dikke eetlepel grove groninger mosterd
En wat peper en zout.
Op vrijdag op tijd van het werk weg om de Q aan te steken. De Q naar 150 graden gegooid, veel lager was deze niet te krijgen, zal wel iets met het weer te maken hebben gehad. 2 chunks appel op de kolen en lekker laten roken en garen.
Bij 80 graden het spek er af gehaald en rustig laten afkoelen. Hier het resultaat.
Wat mij betreft is dit geslaagd. De vrouw wil alleen nog zelf gemaakt spek en de familie vraagt wanneer ik weer een nieuwe batch maak. Altijd fijn zulke reacties. Bedankt voor het lezen en tot de volgende bbq sessie!
Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
Dit was voor mij het uitgelezen moment om voor het eerst een product te pekelen. Voorheen maakte ik gewoon buikspek met de zeeuwsspek marinade maar ik mis dan toch de mooie roze kleur. Enfin, dinsdag in de pekel en donderdag ochtend er weer uit, gelukkig had een vriend nog een zakje colorzo over wat precies genoeg was voor mijn stuk buikspek(1,5kg).
Marinade gemaakt van:
12 eetlepels zoete ketjap
Theelepel sambal
Paprika poeder op gevoel
Zwarte peper
3 geperste tenen knoflook
Dikke eetlepel grove groninger mosterd
En wat peper en zout.
Op vrijdag op tijd van het werk weg om de Q aan te steken. De Q naar 150 graden gegooid, veel lager was deze niet te krijgen, zal wel iets met het weer te maken hebben gehad. 2 chunks appel op de kolen en lekker laten roken en garen.

Bij 80 graden het spek er af gehaald en rustig laten afkoelen. Hier het resultaat.

Wat mij betreft is dit geslaagd. De vrouw wil alleen nog zelf gemaakt spek en de familie vraagt wanneer ik weer een nieuwe batch maak. Altijd fijn zulke reacties. Bedankt voor het lezen en tot de volgende bbq sessie!
Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk