- Berichten
- 3.379
Na gemotiveerd te zijn door Mike, heb ik ook mijn stukje buikspek maar uit de vriezer gehaald om het Walchers Gilde Spek te maken komende zondag.
Omdat mijn meissie niet tegen pittig/ gekruid eten kan, en ik ook niet al te gek op ben op pittig, heb ik 1 ingredient anders gedaan.
(i.p.v. de pittige kip kruiden (30 gr), de normale kip kruiden (20 gr) toegepast)
Daardoor lijkt het op het water, en de Worschestershiresauce na, wel een beetje meer op het Zeeuws spek.
Nu nog ff lekker 2 dagen marineren, en masseren, dan gaat ze zondag op de Q (met waarschijnlijk een blokje appelhout)
Maakt het nog uit welke dome temp ik gaat gebruiken ?
Ik zag iets van 165 gr C bij Mike, maar zat zelf aan de 110 - 120 gr C te denken :-\
Omdat ik het zonde vind, om het stuk zwoerd weg te gooien, heb ik deze op de crispyplaat in de combimagnetron voor zo'n 10 minuutjes gelegd.
Het had voor het mooie zo'n 2 minuutjes langer gemogen, maar goed, ik vond het heerlijk om op te knabbelen.
Dat vond ik ook altijd van het zwoerd aan de speklapjes.......toen ze er nog aan zaten
Wordt vervolgd
Mac
Omdat mijn meissie niet tegen pittig/ gekruid eten kan, en ik ook niet al te gek op ben op pittig, heb ik 1 ingredient anders gedaan.
(i.p.v. de pittige kip kruiden (30 gr), de normale kip kruiden (20 gr) toegepast)
Daardoor lijkt het op het water, en de Worschestershiresauce na, wel een beetje meer op het Zeeuws spek.


Nu nog ff lekker 2 dagen marineren, en masseren, dan gaat ze zondag op de Q (met waarschijnlijk een blokje appelhout)
Maakt het nog uit welke dome temp ik gaat gebruiken ?
Ik zag iets van 165 gr C bij Mike, maar zat zelf aan de 110 - 120 gr C te denken :-\
Omdat ik het zonde vind, om het stuk zwoerd weg te gooien, heb ik deze op de crispyplaat in de combimagnetron voor zo'n 10 minuutjes gelegd.
Het had voor het mooie zo'n 2 minuutjes langer gemogen, maar goed, ik vond het heerlijk om op te knabbelen.

Dat vond ik ook altijd van het zwoerd aan de speklapjes.......toen ze er nog aan zaten



Wordt vervolgd
Mac