- Berichten
- 3.118
Ik had er wel weer eens zin in. Voorraad was al een hele tijd weg, bacon weekend, een en een is twee.
We begonnen deze week op maandag om een marinade te maken voor de buikspek a 2.2 kilo.
Marinade/pekel per kilo;
18g nitrietzout
10g zoet paprika poeder
5g bruine suiker
3g grof gemalen zwarte peper
3g uienpoeder
1g fijn gemalen foelie
50ml zoete ketjap
Lekker.
Dat ging gezamenlijk met de buikspek in een vacuum zak, beetje in de zak in gemasseerd en daarna vacuum getrokken.
Toen hebben we een week moeten wachten. Elke avond voor het naar bed gaan de buikspek omgedraaid. (En een verhaaltje en een kusje)
Vandaag echter, mocht hij dan eindelijk naar de Egg. We maakte vuur en we zorgde voor de juiste accessoire.
Lekker zo in de ochtend dat ding aansteken, heerlijk vind ik dat. De buikspek kwam uit het vacuum en na wat droogdeppen op het rooster.
2 blokjes kersen erbij, koffie zwart. Een mooie ochtend dus.
De kersen rook tuimelde wat door de tuin.
Terwijl de egg wat temperatuur begon te krijgen.
De meater doet het overigens goed.
*nerd modus aan*
Ik heb hem gekoppeld in Home Assistant en daar een klein dashboard je gemaakt. Nog even kijken hoe ik het verder ga maken.. Maar 5 minuten voor dat hij van het rooster komt, even over de sonos laten roepen dat de kinderen moeten gaan plassen want het eten is bijna klaar > staat hoog op de lijst.
Het mooie ook, dat de app naadloos integreert met de watch. Handig!
Toen kwam hij eraf. En hij rook FANTASTISCH.
Wat laten uitwazemen en naar de koelkast gebracht. Daar mocht hij afkoelen tot savonds.
De kinderen waren naar bed, tijd om mooie plakken te maken.
Altijd leuk om die eerste snede even met de hand te doen. Zorgt ook voor een recht begin stuk voor de snijmachine.
En zo gingen we aan de slag. Snijmachine aan, en doorwerken!
En ik wist dat deze dag leuk zou worden, dus had weer het bijpassende shirtje aan
Daarna mooi neerleggen en portioneren
Best wat voorraad zo.
Om daarna alles in de pakken en een deel in het vacuum op te slaan.
Dat was weer leuk!
Tot volgend jaar.
We begonnen deze week op maandag om een marinade te maken voor de buikspek a 2.2 kilo.
Marinade/pekel per kilo;
18g nitrietzout
10g zoet paprika poeder
5g bruine suiker
3g grof gemalen zwarte peper
3g uienpoeder
1g fijn gemalen foelie
50ml zoete ketjap
Lekker.
Dat ging gezamenlijk met de buikspek in een vacuum zak, beetje in de zak in gemasseerd en daarna vacuum getrokken.
Toen hebben we een week moeten wachten. Elke avond voor het naar bed gaan de buikspek omgedraaid. (En een verhaaltje en een kusje)
Vandaag echter, mocht hij dan eindelijk naar de Egg. We maakte vuur en we zorgde voor de juiste accessoire.
Lekker zo in de ochtend dat ding aansteken, heerlijk vind ik dat. De buikspek kwam uit het vacuum en na wat droogdeppen op het rooster.
2 blokjes kersen erbij, koffie zwart. Een mooie ochtend dus.
De kersen rook tuimelde wat door de tuin.
Terwijl de egg wat temperatuur begon te krijgen.
De meater doet het overigens goed.
*nerd modus aan*
Ik heb hem gekoppeld in Home Assistant en daar een klein dashboard je gemaakt. Nog even kijken hoe ik het verder ga maken.. Maar 5 minuten voor dat hij van het rooster komt, even over de sonos laten roepen dat de kinderen moeten gaan plassen want het eten is bijna klaar > staat hoog op de lijst.
Het mooie ook, dat de app naadloos integreert met de watch. Handig!
Toen kwam hij eraf. En hij rook FANTASTISCH.
Wat laten uitwazemen en naar de koelkast gebracht. Daar mocht hij afkoelen tot savonds.
De kinderen waren naar bed, tijd om mooie plakken te maken.
Altijd leuk om die eerste snede even met de hand te doen. Zorgt ook voor een recht begin stuk voor de snijmachine.
En zo gingen we aan de slag. Snijmachine aan, en doorwerken!
En ik wist dat deze dag leuk zou worden, dus had weer het bijpassende shirtje aan

Daarna mooi neerleggen en portioneren
Best wat voorraad zo.
Om daarna alles in de pakken en een deel in het vacuum op te slaan.
Dat was weer leuk!
Tot volgend jaar.
Laatst bewerkt: