BasBQ
Beef en Steak

Zeeuws spek

WillemD

Tondelzoeker
Berichten
18
Gisteren Zeeuws spek klaar gemaakt volgens het topic van Mike v R.

Eerst 3 dagen in de marinade gelegen.
20151115_1253301_zpsmjainaxr.jpg


Na 3 dagen.
20151115_135640_zpsjp5nj01d.jpg


20151115_135656_zps8avasgez.jpg


Tot mijn schrik zag ik gisterochtend dat mijn kolen en briketten nat zijn geworden in de schuur (lek in het dak). :-S
Dus de gas bbq maar gepakt. Rookbakje met een hand appelhout erin, en gaan.

20151115_141031_zpsfhylfisz.jpg


Hij gaat lekker.
IMG-20151115-00299_zpskbdjth3p.jpg


20151115_145259_zpsy8km7c4w.jpg


Na ongeveer 1,5 uur was de 72 graden bereikt.
20151115_153159_zpswbhsoa9e.jpg


Na een uur rusten onder folie maar eens gaan proeven.
20151115_172619_zpsxkyfew1j.jpg


Het was heerlijk. Eerste stuk was binnen een mum van tijd opgesnoept.
De rest ligt in de koelkast te wachten.  :)


 
Heerlijk, dat er een stuk is verdwenen met snoepen kan ik wel begrijpen.
Heb ik ook altijd last van.
 
Aha, de rest ligt te wachten in de koelkast! Ik schiet een overleg in, waarbij je het mee mag nemen 😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉
 
Lekker hoor... :D
 
Ziet er uit als: snel zelf een keer proberen  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan