- Berichten
- 162
Gisteren deze zeebaarsjes soldaat gemaakt! Heerlijk!
Ongeacht wat je maakt, het begint natuurlijk bij fatsoenlijke inkoop. Dus zo vers mogelijk en van de visboer. Zorg dat de visboer hem schoonmaakt en ontschubt. Dat laatste kun je ook vrij makkelijk zelf (mes van achter naar voren langs de vis schrapen), maar je vindt de rest van het jaar overal schubjes, alsof er een school vissen carnaval heeft gevierd in je keuken. Ook handig: als je er meerdere maakt, zorg dat ze ongeveer even groot zijn.
Ik vul de buik met dille en citroen. Ik maak inkepingen in de buiten kant (pas op dat je niet door de graat heen snijdt) en rub de buitenkant en de inkepingen met zout en peper.
Daarna smeer ik de hele vis in met mayonaise. Dat klinkt misschien debiel (ik kom hier pas net, dus weet nog niet wat normaal bevonden wordt hier). Het doet verder niets met de smaak, maar je vis blijft in ieder geval zeker niet plakken aan je rooster.
Daarna gooi ik ze op het gietijzeren rooster (200 graden, direct) voor 7 à 8 minuutjes per kant. Ik heb deze eigenlijk nog nooit getemperatuurd, maar maak ze op deze manier al een tijdje en ze komen er altijd perfect uit. Heerlijk zachte vis en krokant korstje.
Als side dishes: gegrilde flespompoen (olijfolie, peper, zout, tijm) en gegrilde romaine sla (olijfolie, peper, zout, chilipoeder)
Wegens niet kunnen wachten met eten, geen foto meer van het bordje...
Ongeacht wat je maakt, het begint natuurlijk bij fatsoenlijke inkoop. Dus zo vers mogelijk en van de visboer. Zorg dat de visboer hem schoonmaakt en ontschubt. Dat laatste kun je ook vrij makkelijk zelf (mes van achter naar voren langs de vis schrapen), maar je vindt de rest van het jaar overal schubjes, alsof er een school vissen carnaval heeft gevierd in je keuken. Ook handig: als je er meerdere maakt, zorg dat ze ongeveer even groot zijn.
Ik vul de buik met dille en citroen. Ik maak inkepingen in de buiten kant (pas op dat je niet door de graat heen snijdt) en rub de buitenkant en de inkepingen met zout en peper.
Daarna smeer ik de hele vis in met mayonaise. Dat klinkt misschien debiel (ik kom hier pas net, dus weet nog niet wat normaal bevonden wordt hier). Het doet verder niets met de smaak, maar je vis blijft in ieder geval zeker niet plakken aan je rooster.
Daarna gooi ik ze op het gietijzeren rooster (200 graden, direct) voor 7 à 8 minuutjes per kant. Ik heb deze eigenlijk nog nooit getemperatuurd, maar maak ze op deze manier al een tijdje en ze komen er altijd perfect uit. Heerlijk zachte vis en krokant korstje.
Als side dishes: gegrilde flespompoen (olijfolie, peper, zout, tijm) en gegrilde romaine sla (olijfolie, peper, zout, chilipoeder)
Wegens niet kunnen wachten met eten, geen foto meer van het bordje...