Beef en Steak

Zeebaars & Dorade

 
 
 

Rolaanndd

Stoker
Berichten
397
Goedemiddag!

Het was gisteren natuurlijk uitstekend weer voor een lekker visje. Omdat ik het privilege heb om tegen de Zeeuwse grens te wonen gistermorgen naar het dichtsbijzijnde (niet gereformeerde) vissersdorpje gegaan om zeebaars te halen! Helaas had de visboer er nog maar twee, dus heb ik ook maar 2 dorades meegenomen.

Receptje uit het grote Weber kookboek. Simpel maar erg lekker!

Binnen en buitenkant insmeren met olijfolie, peper en zout. Vervolgens vullen met basilicum, citroen en sinaasappel. Een potje pesto mengen met het sap van een halve citroen en de schilfers van een hele citroen en een sinaasappel en deze bij het opdienen er over heen serveren. Rond de 175 graden, een klein uurtje op de rookplank.  :>

Als bijgerecht hadden we pasta met knoflookolie en een rood pepertje met wat rucola. Het was lekker! :)

 
Gaaf zeg, die beesten die je aankijken... mooi!
 
Lekker hoor.
Welk dorpje ben je geweest?
Is wel handig om te weten    :D
 
Yerseke! Was ook echt leuk om te doen! Dankjullie! 😊
 
Rolaanndd zei:
Yerseke! Was ook echt leuk om te doen! Dankjullie! 😊

Bedankt! Dat is voor mij amper een half uurtje rijden.
Wist niet dat ze daar "minder gereformeerd" waren.
 
Ridevi71 zei:
Rolaanndd zei:
Yerseke! Was ook echt leuk om te doen! Dankjullie! 😊

Bedankt! Dat is voor mij amper een half uurtje rijden.
Wist niet dat ze daar "minder gereformeerd" waren.

Ze waren op zondag open... Dus dat zegt voor mij al genoeg :p
 
Rolaanndd zei:
Ridevi71 zei:
Rolaanndd zei:
Yerseke! Was ook echt leuk om te doen! Dankjullie! 😊

Bedankt! Dat is voor mij amper een half uurtje rijden.
Wist niet dat ze daar "minder gereformeerd" waren.

Ze waren op zondag open... Dus dat zegt voor mij al genoeg :p

even off-topic:
ach, als er geld verdient kan worden.....
vanaf deze maand draait de hele Zeeuwse economie 24/7....

en weer on-topic
 
Zoooo, ook lekkere visjes. Goed idee om ook die op een plankje klaar te maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan