- Berichten
- 2.982
De fotowedstrijd is toch een maandelijks dingetje waar je dan toch net iets beter je best voor wilt doen.
Zo ook nu....Mijn broer heeft het over het witte goud.. Persoonlijk vind ik ze een beetje overrated en vooral overpriced, maar gegrilde groene daarin tegen zijn echt om te smullen.

Echter, no offense, wilde ik niet met de zoveelste gegrilde asperges aankomen.
Recepten genoeg, maar tja.....
Enfin, gegrilde groene asperges dus, maar dan in een erg leuk jasje
.
Te beginnen met krieltjes in de schil. Niet te ingewikkeld. Schoonmaken, olijfolie er over en 25 minuten op 200 graden indirect.
En hier is dan dat groene goud.
Of het helpt of niet, ik zet groene asperges altijd even in het water nadat ik eerst 2/3cm er af heb gesneden. Hierdoor zuigen ze zich terug vol en blijven ze beter op kleur en zouden ze knapperiger blijven...
Ondertussen heb ik tijd om de ricotta op smaak te maken.
Dille en hazelnoten fijn hakken, de citroen raspen en samen met een beetje pezo door de ricotta roeren. Een gedeelte van de hazelnoten en dille houden we apart.
Ook gaat het goed met de krieltjes en kan ik asperges gaan grillen. 4 minuten per kant.
Had ik al verteld over dat leuke jasje?
Het idee is zoals de titel al deed vermoeden een rollade te maken van zalm met gegrilde groene asperges en daarbij de krieltjes.
Voor de rollade mocht de zalmfilet ontdaan worden van de huid, welke we uiteraard niet weggooien
.
Hierna de filet vlinderen en open klappen.
De zalmfilet smeren we in met de hierboven gemaakt ricotta en daarop komen de gegrilde asperges.
Filmfoutje ontdekt

Voorzichtig en vooral niet te strak dicht binden. En dan krijg je dit mooie pakketje.
Hier bovenop nog wat ricotta en afwerken met het restant van de hazelnoten.
Filmfoutje hersteld
.
Dit alles mag totaal 20 minuten op de Q bij 210 graden. De laatste 10 minuten mogen de krieltjes er bij.
Ondertussen hebben we natuurlijk dat heerlijk zal huidje krokant gebakken.
En dan het moment dat alles van de Q komt... Even afwerken met een beetje dile en eet smakelijk
.
En waar smaakt dit dan na? Naar zalm met asperges en krieltjes, maar dan fantastisch leuk aangekleed

.
Deze komt zeker terug, omdat het gewoon een plaatje is te serveren.
Zo ook nu....Mijn broer heeft het over het witte goud.. Persoonlijk vind ik ze een beetje overrated en vooral overpriced, maar gegrilde groene daarin tegen zijn echt om te smullen.


Echter, no offense, wilde ik niet met de zoveelste gegrilde asperges aankomen.
Recepten genoeg, maar tja.....
Enfin, gegrilde groene asperges dus, maar dan in een erg leuk jasje

Te beginnen met krieltjes in de schil. Niet te ingewikkeld. Schoonmaken, olijfolie er over en 25 minuten op 200 graden indirect.
En hier is dan dat groene goud.
Of het helpt of niet, ik zet groene asperges altijd even in het water nadat ik eerst 2/3cm er af heb gesneden. Hierdoor zuigen ze zich terug vol en blijven ze beter op kleur en zouden ze knapperiger blijven...
Ondertussen heb ik tijd om de ricotta op smaak te maken.
Dille en hazelnoten fijn hakken, de citroen raspen en samen met een beetje pezo door de ricotta roeren. Een gedeelte van de hazelnoten en dille houden we apart.
Ook gaat het goed met de krieltjes en kan ik asperges gaan grillen. 4 minuten per kant.
Had ik al verteld over dat leuke jasje?

Het idee is zoals de titel al deed vermoeden een rollade te maken van zalm met gegrilde groene asperges en daarbij de krieltjes.
Voor de rollade mocht de zalmfilet ontdaan worden van de huid, welke we uiteraard niet weggooien

Hierna de filet vlinderen en open klappen.
De zalmfilet smeren we in met de hierboven gemaakt ricotta en daarop komen de gegrilde asperges.
Filmfoutje ontdekt


Voorzichtig en vooral niet te strak dicht binden. En dan krijg je dit mooie pakketje.
Hier bovenop nog wat ricotta en afwerken met het restant van de hazelnoten.
Filmfoutje hersteld

Dit alles mag totaal 20 minuten op de Q bij 210 graden. De laatste 10 minuten mogen de krieltjes er bij.
Ondertussen hebben we natuurlijk dat heerlijk zal huidje krokant gebakken.
En dan het moment dat alles van de Q komt... Even afwerken met een beetje dile en eet smakelijk


En waar smaakt dit dan na? Naar zalm met asperges en krieltjes, maar dan fantastisch leuk aangekleed



Deze komt zeker terug, omdat het gewoon een plaatje is te serveren.