- Berichten
- 3.066
Recept uit de Allerhande Juni 2019.
Ingredienten (4 pers)
- 400 g zalmfilet
- 4 el milde olijolie
- 1 teentje knoflook
- 500 g gekruide bakaardappeltjes (zak, koelvers)
- 400 g roerbak groenten Provencaals (zak, koelvers) << Wij hebben dit verdubbeld
- 1 bakje platte peterselie (15 g)
- 10 g bieslook (bakje 25 g)
- 1 bakje aioli (190 g)
1.
Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar. Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. doe ze in een kom en schep om met 4 el olie. Pers er 1 teentje knoflook boven en schep op.
2.
Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht
3.
Prik met de sat?prikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
4.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruiden-aioli erbij.
Je kunt de pakketjes een halve dag van te voren maken bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt ook vari?ren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.
verslagje staat hier;
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21359