BasBQ
Beef en Steak

Zalmpakketjes met Provencaalse groente

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.689
Zalmpakketje met provencaalse groente.
gk232n2PpNMx_qKg-0sqLV4wFVD39bsYOnq01TpoI3dT-2PaK-bAglkfz9cVHnWT_Ansv3-m6IZKBLqSZzeouwLdNma9mX63Z5UzyY0xkSce2qcBvJHKf41-XVwxRQdoK05oY2KSf5HVte238YxiM00LBd01W79NgOKb33wNsSka0hsgZs59mzkCLqX58AMr3Y2VPWOrqX97smZ-iSEQLgyIotx4HsKCHp7_kA7FYsYt7NL745riP0XBED5oiVaOcEsBpNffU-HMfKhDB5PnpAtOEpuvTeFxuFlJmcxriTwTs6JsPfDO625P6t2YeZ0plqMqvxvNyXitMqVYKHN8ZWwzTN_QVWfRsBXMMzKkuf0Hu25Q0BvBZt1Ac5Ooi16HRg81jZBSMqq-RoMOVjwkTyD-qQnuUSq9V9pgVAWWOvbwMxAqjDXN_bGaY9RhQTcEHUqbJ71U-8s5kLj4If7K-SSv1iep549rNI95pB7rxb4cZT-nkTYilggF2-wxd2pwAdFdJ81zH8WQPrB1brBdt2Vvpe4-RFXE4xRWaXKVPogjYCKJrfmxyHo535OOvbwbj2l30Tl0kAjd0u2LtapsaYkPCzOhLTpzEzpPphx-0uDtHIZo0DpwF2R-k65sivpmmtFEMl8PWU3yxWendvx56uS4ebTzFAJP4gYNaULJJIWRkMk-Y4xRU416OqCEJUBqgojXdpP9UbBSk9yFATR7nXA3Ew=w958-h719-no


Recept uit de Allerhande Juni 2019.

Ingredienten (4 pers)
- 400 g zalmfilet
- 4 el milde olijolie
- 1 teentje knoflook
- 500 g gekruide bakaardappeltjes (zak, koelvers)
- 400 g roerbak groenten Provencaals (zak, koelvers) << Wij hebben dit verdubbeld
- 1 bakje platte peterselie (15 g)
- 10 g bieslook (bakje 25 g)
- 1 bakje aioli (190 g)

1.
Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar. Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. doe ze in een kom en schep om met 4 el olie. Pers er 1 teentje knoflook boven en schep op.

2.
Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht

3.
Prik met de sat?prikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.

4.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruiden-aioli erbij.

Je kunt de pakketjes een halve dag van te voren maken bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt ook vari?ren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.

verslagje staat hier;
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21359
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Bedankt voor het delen!
 

kapteyn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
215
Lijkt me lekker! Ik denk dat ik jouw kip variant voor de vrouw maak gezien die geen zalm lust :)
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.689
kapteyn zei:
Lijkt me lekker! Ik denk dat ik jouw kip variant voor de vrouw maak gezien die geen zalm lust :)

Echt iets van kruiden over de kip doen, moet het echt hebben!
 

kapteyn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
215
SandyMan zei:
Echt iets van kruiden over de kip doen, moet het echt hebben!

Ik las het inderdaad, ik ga er eens mee experimenteren. Misschien een mooi mediterraanse rub op de kip zodat het een beetje in de Proven?aalse sfeer blijft.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.763
Dat ziet er smakelijk en kleurrijk uit, top!
Recepten uit de allerhande zijn vaak verrassend lekker!
En niet alleen BBQ recepten, oven recepten zijn zo om te toveren tot BBQ recepten, door het woordje oven te veranderen in "indirect BBQ"
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.689
Ewald zei:
Dat ziet er smakelijk en kleurrijk uit, top!
Recepten uit de allerhande zijn vaak verrassend lekker!
En niet alleen BBQ recepten, oven recepten zijn zo om te toveren tot BBQ recepten, door het woordje oven te veranderen in "indirect BBQ"

Bedankt, klopt inderdaad!
Wel mistte ik wat BBQ kennis in de handleiding.
Steek de bbq aan, bak de pakketjes.

Geen temperatuur, geen verdere instructies niks :(
Bij mij zelf was de ketel temp volgens de deksel 210 graden
 
Bovenaan Onderaan