Beef en Steak

Zalmforel op rookplankje

de Swart

Tondelzoeker
Berichten
11
Zalmforel op rookplankje.

BBQ op 170graden, zalmforel in gesneden en gevuld met citroen, knoflook, en peper en zout. Op een cederhouten rookplank +/- 25 min in de bbq tot een kerntemperatuur van 60 graden. Erg lekker al was de rooksmaak wel op het randje. Volgende keer ga ik hem grillen.

20230529_170130.jpg


20230529_170256.jpg


20230529_172028.jpg


20230529_173443.jpg


20230529_173448.jpg
 
Dat is een lekker beestje.
Wat was met de rooksmaak? Teveel ?
 
Het was een cederhouten plankje. De rooksmaak was behoorlijk aanwezig. Wellicht is dit bij kleinere vissen minder maar deze was vrij dik en moest er dus wel even op.

Bij zalmmoot is de rooksmaak altijd veel minder aanwezig.
 
Prima gelukt hoor. Mooie foto's ook geworden zo. Jammer dat je de smaak niet mee krijgt op een forum, hij had mij heel lekker geleken!
 
Hele mooie kleur gekregen van het roken hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan