K
Kobold
Gast
Castelli's uitdaging in het de maandelijkse uitdaging van het grote forum
(niet mijn stiel om gerechten als gejat werk te plaatsen, deze kwam op verzoek na mijn inzending in de fotowedstrijd van januari)
Bereidingstijd: 40 minuten
* 2 tomaten in plakjes
* 1/2 paksoi in stukken
* 1 el sezamzaadjes
* 4 broodjes
Voor de burgers
* 500 gram verse zalm, fijn gesneden
* 2 lente-uitjes, fijn gehakt
* 1 eiwit
* 1 chilipepertje fijn gehakt
* 2 el bladpeterselie fijn gehakt
* sap van een halve citroen
* olijfolie
* peper en zout
Voor de pesto
* 1 bosje basilicum
* 2 el mierikswortel pasta (potje)
* 2 el pijnboompitten
* 2 el parmazaan, geraspt
* 4 el olijfolie
* peper en zout
Bereiding
1. Meng in een kom de vis met de lente ui, kruiden, eiwit en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Maak van dit mengsel 4 burgers en zet ze 30 minuten in de ijskast.
2. Roerbak de paksoi en bestrooi met sezamzaadjes
3. Snij de broodjes doormidden en besprenkel met olijfolie en rooster ze
4. Doe al de ingredi?nten voor de pesto in de keukenrobot en mix goed fijn
5. Bestrijk de burgers met olijfolie en bak ze 1 a 2 minuten langs beide kanten.
6. Bestrijk de broodjes met pesto, beleg met paksoi en een zalmburger en werk af met tomaat of eventueel wat koriander en serveer meteen.
(niet mijn stiel om gerechten als gejat werk te plaatsen, deze kwam op verzoek na mijn inzending in de fotowedstrijd van januari)
Bereidingstijd: 40 minuten
* 2 tomaten in plakjes
* 1/2 paksoi in stukken
* 1 el sezamzaadjes
* 4 broodjes
Voor de burgers
* 500 gram verse zalm, fijn gesneden
* 2 lente-uitjes, fijn gehakt
* 1 eiwit
* 1 chilipepertje fijn gehakt
* 2 el bladpeterselie fijn gehakt
* sap van een halve citroen
* olijfolie
* peper en zout
Voor de pesto
* 1 bosje basilicum
* 2 el mierikswortel pasta (potje)
* 2 el pijnboompitten
* 2 el parmazaan, geraspt
* 4 el olijfolie
* peper en zout
Bereiding
1. Meng in een kom de vis met de lente ui, kruiden, eiwit en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Maak van dit mengsel 4 burgers en zet ze 30 minuten in de ijskast.
2. Roerbak de paksoi en bestrooi met sezamzaadjes
3. Snij de broodjes doormidden en besprenkel met olijfolie en rooster ze
4. Doe al de ingredi?nten voor de pesto in de keukenrobot en mix goed fijn
5. Bestrijk de burgers met olijfolie en bak ze 1 a 2 minuten langs beide kanten.
6. Bestrijk de broodjes met pesto, beleg met paksoi en een zalmburger en werk af met tomaat of eventueel wat koriander en serveer meteen.