Hallo mensen,
Vanavond als ik thuis kom ligt er een zalm voor me klaar.
Nu wil ik hem in een mix van basterdsuiker,zout,peper en wat verse kruiden
een nacht laten liggen in een ovenschaal om het vocht uit de zalm te laten trekken.
Ik heb wat (Amerikaanse) filmpjes gezien waar ze dan nadat je de zalm goed hebt afgespoeld
met koud water hem dan weer een paar uur onafgedekt laat liggen in de koelkast.
Om er een soort van laagje op te krijgen die nodig is voor het rookproces
(Dat laagje heeft een naam maar weet hem zo 1-2 niet)
Voor zover is de behandelwijze wel hetzelfde als hier maar nu komt het!
Bij verschillende filmpjes uit de USA gaat of gaan ze dan in de smoker op
Zo'n 120 graden Celsius voor 2 uur!
bij de Nederlandse filmpjes en ook hier op het forum is die tijd
'Maar' zo'n 40 minuten.
Dat is toch wel een groot verschil qua tijd
Maar wat gebeurd er met de zalm????
Weet iemand hier waarom dat verschil zo groot is qua tijd en wat het verschil is met
de zalm?
Vanavond als ik thuis kom ligt er een zalm voor me klaar.
Nu wil ik hem in een mix van basterdsuiker,zout,peper en wat verse kruiden
een nacht laten liggen in een ovenschaal om het vocht uit de zalm te laten trekken.
Ik heb wat (Amerikaanse) filmpjes gezien waar ze dan nadat je de zalm goed hebt afgespoeld
met koud water hem dan weer een paar uur onafgedekt laat liggen in de koelkast.
Om er een soort van laagje op te krijgen die nodig is voor het rookproces
(Dat laagje heeft een naam maar weet hem zo 1-2 niet)
Voor zover is de behandelwijze wel hetzelfde als hier maar nu komt het!
Bij verschillende filmpjes uit de USA gaat of gaan ze dan in de smoker op
Zo'n 120 graden Celsius voor 2 uur!
bij de Nederlandse filmpjes en ook hier op het forum is die tijd
'Maar' zo'n 40 minuten.
Dat is toch wel een groot verschil qua tijd
Maar wat gebeurd er met de zalm????
Weet iemand hier waarom dat verschil zo groot is qua tijd en wat het verschil is met
de zalm?