BasBQ
Beef en Steak

Zalm op plankie met aspergepakketje

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.643
Gisteren ff Q&D methode toegepast.
Zalm op een rookplankje aangevuld met asperges in pakketjes en gebakken aardappeltjes.

Dome temperatuur in de Q op160 C.
- Zalmstuk gekruid met zeezout, peper en dillepuntjes. Beetje limoensap en plakjes limoen erop.
- Plankje geweekt, aangezet op de kolen, gekeerd, visje erop, en direct laten roken voor 20 minuten
- Asperges, 5 minuten voorgekookt en met roomboter en provencaalse kruiden in alufolie gedraaid. Op de Q en lekker laten garen.
- Riesling erbij en klaar.

IMG_4624.JPG

IMG_4625.JPG
IMG_4628.JPG
IMG_4629.JPG
 
Mjam Mjam.
Lust ik
 
Dat ziet er een fijne maaltijd uit Peter. Asperges stoven in de boter heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Zal ik eens gaan onthouden. Moet lekker zijn. TNX voor de inspiratie. TOP
 
Ziet er lekker uit
Asperges ook eens op deze manier proberen 👍🏻
 
zier er heerlijk uit die zalm! genieten! En het witte goud zal vast ook gesmaakt hebben! :)
 
Mooi gemaakt Peter, leuk om de asperges verder te garen op de bbq.
 
Ziet er heerlijk uit Peter, toch ook maar eens de zalm op een plankje doen. Lekker een droge Riesling erbij.
Toen we in Duitsland waren voor jureren van de BBQ wedstrijd Black Forest Smoke & Wine Festival in Bad Bellingen
waren we bang alleen maar zoete wijn te kunnen proeven.
Dat is dus typisch Nederlands dat hier alleen de zoete wijnen bekend zijn, in Duitsland was daar geen enkele zoete wijn te bekennen
Vraag: Het voorkoken van de asperges, is dat bewust, garen ze niet goed als je ze alleen stoomt/confijt in de alu folie?
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er een fijne maaltijd uit Peter. Asperges stoven in de boter heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Zal ik eens gaan onthouden. Moet lekker zijn. TNX voor de inspiratie. TOP
Dat is voor mensen die te mager zijn en zo meer vet binnen krijgen :p :ROFLMAO:
 
Ziet er heerlijk uit Peter, toch ook maar eens de zalm op een plankje doen. Lekker een droge Riesling erbij.
Toen we in Duitsland waren voor jureren van de BBQ wedstrijd Black Forest Smoke & Wine Festival in Bad Bellingen
waren we bang alleen maar zoete wijn te kunnen proeven.
Dat is dus typisch Nederlands dat hier alleen de zoete wijnen bekend zijn, in Duitsland was daar geen enkele zoete wijn te bekennen
Vraag: Het voorkoken van de asperges, is dat bewust, garen ze niet goed als je ze alleen stoomt/confijt in de alu folie?
Tja, wat de wijn betreftt.
Ik haal al jaren mijn wijn grotendeels bij mijn oosterburen. Vaak bij de Wintzer zelf. Duitsland heeft 20 jaar geldeen een omslag gemaakt van die zoete groot bulk rommel naar betere kwaliteitswijnen. Zowel aan de Moezel, als in de Pfalz en in het Schartswald zijn lekkere wijntjes te krijgen.
Volgens de duitse wijngeleerden hoort Riesling op "Schiefer" (leisteeen) van de Moezel te groeien.
Bij asperge is een droge, niet te zure, Riesling top. Moet wel wat body hebben met zalm erbij. Anders is een Grau Burgunder ideaal.

Wat die asperge betreft. Die groeit hier letterlijk bij mij om de hoek en ik altijd dagvers, gemengd in maten A tot AA. .
De A kan direct op de Q. De AA of zelfs AAA is te dik. Deze kook ik daarom ff voor. Pakketje goed dicht vouwen en gaan. Eventueel wat wijn erbij. (A = pakweg 15 mm, AA tot 28 mm).
 
Tja, wat de wijn betreftt.
Ik haal al jaren mijn wijn grotendeels bij mijn oosterburen. Vaak bij de Wintzer zelf. Duitsland heeft 20 jaar geldeen een omslag gemaakt van die zoete groot bulk rommel naar betere kwaliteitswijnen. Zowel aan de Moezel, als in de Pfalz en in het Schartswald zijn lekkere wijntjes te krijgen.
Volgens de duitse wijngeleerden hoort Riesling op "Schiefer" (leisteeen) van de Moezel te groeien.
Bij asperge is een droge, niet te zure, Riesling top. Moet wel wat body hebben met zalm erbij. Anders is een Grau Burgunder ideaal.

Wat die asperge betreft. Die groeit hier letterlijk bij mij om de hoek en ik altijd dagvers, gemengd in maten A tot AA. .
De A kan direct op de Q. De AA of zelfs AAA is te dik. Deze kook ik daarom ff voor. Pakketje goed dicht vouwen en gaan. Eventueel wat wijn erbij. (A = pakweg 15 mm, AA tot 28 mm).

Bedankt voor je uitgebreide en zeer nuttige informatie.
Wij hebben vaak voor de rode wijn een Spatburgunder van Sankt Anna (Pfalz) deze kreeg in de Hamersma
een 8,5 en is gewoon bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles dat vond Hamersma heel bijzonder dat zo'n lekkere wijn voor dat bedrag bij de supermarkt te koop is.
De Sankt Anna droge Riesling ook bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles kreeg zelfs een 9,0 in de Hamersma
 
Bedankt voor je uitgebreide en zeer nuttige informatie.
Wij hebben vaak voor de rode wijn een Spatburgunder van Sankt Anna (Pfalz) deze kreeg in de Hamersma
een 8,5 en is gewoon bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles dat vond Hamersma heel bijzonder dat zo'n lekkere wijn voor dat bedrag bij de supermarkt te koop is.
De Sankt Anna droge Riesling ook bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles kreeg zelfs een 9,0 in de Hamersma
Ook maar eens snuffelen daar, bedankt voor de tips. :)
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor je uitgebreide en zeer nuttige informatie.
Wij hebben vaak voor de rode wijn een Spatburgunder van Sankt Anna (Pfalz) deze kreeg in de Hamersma
een 8,5 en is gewoon bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles dat vond Hamersma heel bijzonder dat zo'n lekkere wijn voor dat bedrag bij de supermarkt te koop is.
De Sankt Anna droge Riesling ook bij de Jumbo te koop voor 6,19 per fles kreeg zelfs een 9,0 in de Hamersma
Spätburgunder (pinot noir) is een van mijn favoriete rood. Net wat licht voor bij een picanha. Neem voor een stevige steak graag een volle Dornfelder of Regent.
🍷🥩
 
Terug
Bovenaan Onderaan