Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik wil binnenkort zalm klaarmaken mbv een cederhouten plankje. Mijn vraag is: hoe positioneer ik dit plankje tov de briketten? Pal erboven of er naast?
Geert, het plankje gaat recht boven de briketten. Om te voorkomen dat het hout gaat branden moet je het plankje eerst een paar uur in water laten weken.
Geert, zoals de rest al heeft verteld kun je het er direct boven leggen of je legt je plankje in de lengte er net tegen aan zodat het randje begint te roken.
(je kan dan je plankje meerdere malen gebruiken)
Of je geweekte plankje even boven het vuur "toasten" tot het een beetje rookt, dan omdraaien en je vis/vlees erop en indirect verder.
Ik ben niet zo'n fan van hergebruiken omdat zo'n plankje heel lastig schoon is te maken als er eenmaal vis op heeft gelegen.
Maar kan me voorstellen als je die dure weberplanken hebt dat je die graag vaker gebruikt.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.