- Berichten
- 44
Eigenlijk zou ik deze post moeten splitsen, een voor low en slow en een voor high en fast. Voor t gemak maar besloten er 1 topic van te maken. Ik had al vaker een zalm gerookt op mij BGE maar nog nooit gegrild. Dit dan maar een keer testen!
Een mooie grote zalmzijde gekocht en besloten de helft hiervan te roken en de helft te grillen. Voor het roken bestrooi ik de zalm eerst met een mooi laagje zout en laat dit ca 30 ? 40 minuten in de koelkast staan. Vervolgens spoel ik het zout eraf en dep ik de zalm goed droog met keukenpapier. Daarna nog ca 1,5 uur laten drogen in de koelkast. Dan leg ik de zalm op een cederhouten plankje (vooraf weken in water) en bestrooi ik de zalm nog met een klein beetje zout en flink wat peper. Dan gedurende ca 90 minuten indirect bij ca 70/75 graden op de BGE met een paar chunks eikenhout tussen de kolen.
De andere helft van de zalm inmiddels in een vijftal moten gesneden en gemarineerd en bereid op de manier van Bidle
En eerlijk is eerlijk Bidle... Ook ik heb punten gescoord bij de vrouw des huizes
Een mooie grote zalmzijde gekocht en besloten de helft hiervan te roken en de helft te grillen. Voor het roken bestrooi ik de zalm eerst met een mooi laagje zout en laat dit ca 30 ? 40 minuten in de koelkast staan. Vervolgens spoel ik het zout eraf en dep ik de zalm goed droog met keukenpapier. Daarna nog ca 1,5 uur laten drogen in de koelkast. Dan leg ik de zalm op een cederhouten plankje (vooraf weken in water) en bestrooi ik de zalm nog met een klein beetje zout en flink wat peper. Dan gedurende ca 90 minuten indirect bij ca 70/75 graden op de BGE met een paar chunks eikenhout tussen de kolen.



De andere helft van de zalm inmiddels in een vijftal moten gesneden en gemarineerd en bereid op de manier van Bidle





En eerlijk is eerlijk Bidle... Ook ik heb punten gescoord bij de vrouw des huizes
