- Berichten
- 236
Vanavond weer volledig maaltje op de KJ gemaakt.
Vanmiddag bij de visboer ruim 400 gram zalm gehaald, simpel gekruid met zeezout, peper, limoenzest en limoensap.
KJ op ongeveer 150/160 (dometemperatuur) graden, direct. Plankje ook direct en niet voor geweekt geplaatst.
Preitje gekookt, en nog wat bouillon aan toegevoegd, courgette gegrild. Daarna prei apart gezet en in skillet 3 tenen verse knoflook gefruit, afgeblust met flinke scheut witte wijn. De zalm naar z'n gewenste garing gebracht, was er voor mij iets overheen, heb hem liever iets glaziger. ' T was een lang en vrij dun stuk zalm.
Zalm van de KJ gehaald en hierna de pasta, courgette, prei, enkele half gedroogde tomaatjes en de ziltige zeekraal (laatste van 't seizoen overigens) wat vuur gegeven. Wat Grana Padano en goede scheut kookroom toegevoegd.
Was een meer als smakelijk maaltje.
Had wel iets meer rooksmaak van 't cederhout verwacht en voortaan wat beter op timing letten, nu moest de zalm er al iets eerder af omdat hij al (te) gaar voor me was. Zou hem graag wat lager van temperatuur garen/roken maar dan krijg ik het niet voor elkaar denk ik om ook een pastatje er bij te maken.
Vanmiddag bij de visboer ruim 400 gram zalm gehaald, simpel gekruid met zeezout, peper, limoenzest en limoensap.
KJ op ongeveer 150/160 (dometemperatuur) graden, direct. Plankje ook direct en niet voor geweekt geplaatst.
Preitje gekookt, en nog wat bouillon aan toegevoegd, courgette gegrild. Daarna prei apart gezet en in skillet 3 tenen verse knoflook gefruit, afgeblust met flinke scheut witte wijn. De zalm naar z'n gewenste garing gebracht, was er voor mij iets overheen, heb hem liever iets glaziger. ' T was een lang en vrij dun stuk zalm.
Zalm van de KJ gehaald en hierna de pasta, courgette, prei, enkele half gedroogde tomaatjes en de ziltige zeekraal (laatste van 't seizoen overigens) wat vuur gegeven. Wat Grana Padano en goede scheut kookroom toegevoegd.
Was een meer als smakelijk maaltje.
Had wel iets meer rooksmaak van 't cederhout verwacht en voortaan wat beter op timing letten, nu moest de zalm er al iets eerder af omdat hij al (te) gaar voor me was. Zou hem graag wat lager van temperatuur garen/roken maar dan krijg ik het niet voor elkaar denk ik om ook een pastatje er bij te maken.





