B
Beverdam38
Gast
Zo, vandaag maar weer eens aan de zalm want dat was al weer even geleden. Een paar mooie stukken bij de Lidl gehaald en even een uurtje of twee in de bruine rum laten weken. Foto's hiervan ontbreken helaas want dit was al in mij afwezigheid gebeurt.
Na he weken in de rum een uurtje of vier in een mix van bruine suiker, zwarte peper en grove zeezout gezet. Dit ziet er na vier uur zo uit:

Dan even afspoelen en droog deppen, had ik deze keer niet zo goed gedaan en dat merk je dan toch door dat ze dan even wat langer moeten liggen op de bbq.
Hetzelfde was het geval met de houten rook plankjes die ik gebruikte, eerst even een paar uur in het water laten liggen maar had ze ook beter even kunnen drogen +\- 5 minuten op de bbq, alvorens de zalm er op te leggen.

Ok, daar moeten we volgende keer maar weer even op letten. Nu het groene ei opgestookt tot zo'n 120 graden C, en de rook plankjes direct boven het houtskool.

Na ongeveer een uurtje op deze temperatuur zien ze er dan zo uit.

Nog even een mosterd dille sausje erover en ze smaakte weer helemaal top.

Bedankt voor het kijken.
Na he weken in de rum een uurtje of vier in een mix van bruine suiker, zwarte peper en grove zeezout gezet. Dit ziet er na vier uur zo uit:

Dan even afspoelen en droog deppen, had ik deze keer niet zo goed gedaan en dat merk je dan toch door dat ze dan even wat langer moeten liggen op de bbq.
Hetzelfde was het geval met de houten rook plankjes die ik gebruikte, eerst even een paar uur in het water laten liggen maar had ze ook beter even kunnen drogen +\- 5 minuten op de bbq, alvorens de zalm er op te leggen.

Ok, daar moeten we volgende keer maar weer even op letten. Nu het groene ei opgestookt tot zo'n 120 graden C, en de rook plankjes direct boven het houtskool.

Na ongeveer een uurtje op deze temperatuur zien ze er dan zo uit.

Nog even een mosterd dille sausje erover en ze smaakte weer helemaal top.

Bedankt voor het kijken.