- Berichten
- 608
Vandaag zalm op een plankje gerookt. Gerecht een keer op internet gevonden.
De zalm een uur of 4 in de marinade laten liggen. Die bestond uit
250 ml sojasaus
2 eetlepels worcestersaus
3 teentjes knoflook geperst
125 gr bruine basterdsuiker
2 eetlepels whisky
De zalm in zipperzakjes gedaan
Daarna de Q direct opgestookt naar 150gr. 2 plankjes erop totdat ze gingen roken. Omgedraaid en de zalm erop. De saus die over was eerst opgewarmd in een pannetje en daarna erop gesmeerd. Na 15 min een keer herhaald en bij ongeveer 55 gr kern eraf.
De zalm een uur of 4 in de marinade laten liggen. Die bestond uit
250 ml sojasaus
2 eetlepels worcestersaus
3 teentjes knoflook geperst
125 gr bruine basterdsuiker
2 eetlepels whisky
De zalm in zipperzakjes gedaan
Daarna de Q direct opgestookt naar 150gr. 2 plankjes erop totdat ze gingen roken. Omgedraaid en de zalm erop. De saus die over was eerst opgewarmd in een pannetje en daarna erop gesmeerd. Na 15 min een keer herhaald en bij ongeveer 55 gr kern eraf.